Zorgverzekering vergelijken doe je eenvoudig met onze zorgvergelijker. Maar waar moet je opletten bij het vergelijken van zorgverzekeringen?
Zorgverzekeringen zijn over het algemeen in de basis gelijk. Dit is de basisverzekering die is vastgesteld door de overheid. Waar zorgverzekeraars in kunnen concurreren zijn de premie, de contracten met zorgverleners, de aanvullende verzekeringen en service bijvoorbeeld het gekozen medicijnbeleid van verzekeraar.
Zorgverzekering vergelijken moeilijk? Nee, je dient wel rekening te houden met een aantal zaken.

Als je start met het vergelijken van zorgverzekering is het belangrijk om een aantal zaken helder te hebben.
– Hoeveel zorg verwacht ik nodig te hebben?
– Hoeveel premie wil ik maximaal betalen?
– Kan ik een laag of hoog eigen risico betalen? Dit is namelijk premie beïnvloedend.
– Heb ik fysiotherapie nodig of andere zorg die uit het aanvullende pakket moet worden vergoedt? Heb ik een aanvullend pakket nodig?
– Welke polis wil ik hebben? Vrije zorgkeuze of natura polis?

Als je antwoord hebt op deze vragen kom je al een heel eind en kun je beginnen met zorgverzekering vergelijken. Natuurlijk is een zorgverzekering persoonlijk en kun je andere wensen hebben dan hierboven genoemd. Dan moet je deze wensen ook meenemen in de vergelijking.

Wil je nog meer tips hebben over het overstappen en vergelijken van zorgverzekering kun je altijd onze pagina overstap tips bezoeken. Deze pagina maakt inzichtelijk waar je allemaal rekening mee kunt houden wanneer je wilt overstappen van zorgverzekering.

Zorgverzekering vergelijken met de zorgvergelijker

De zorgvergelijker is een handige online tool, die je helpt bij het maken van je keuze voor een nieuwe zorgverzekering. Of je nu opzoek bent naar een betere of goedkopere zorgverzekering de zorgvergelijker kan met al je wensen rekening houden.
Je voert de gegevens in, in de filter van zorgvergelijker. Op basis van de ingevoerde gegevens zal de vergelijker de beste resultaten weergeven. Als je je keuze van zorgverzekering hebt gemaakt dan kun je beginnen met overstappen. Heel eenvoudig.

Natuurlijk kun je nog vragen hebben over zorgverzekering, dan kun altijd terecht bij onze veelgestelde vragen zorgverzekering.

Overstappen is niet moeilijk
Overstappen van zorgverzekering is heel eenvoudig. Zodra je de vergelijking hebt gemaakt en je nieuwe zorgverzekeraar hebt uitgekozen, meld je je aan bij deze zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars hebben onderling met elkaar afgestemd, waardoor overstappen automatisch verloopt. Je bent per 1 januari verzekerd bij je nieuwe zorgverzekeraar.