Opzoek naar een nieuwe zorgverzekering? Misschien dat we je op deze pagina verder kunnen helpen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan snel verder. Op deze pagina zullen we uitleggen wat je kan verwachten en waar je op moet letten bij zoeken van een nieuwe zorgverzekering.
Een zorgverzekering heb je tegenwoordig snel afgesloten. Dit gaat vrijwel automatisch zonder enig omkijken van de klant.
Alleen het kiezen van een zorgverzekering kan een lastige klus zijn.

Waar moet je aan denken bij het kiezen ? 

– je hebt rekening te houden met je zorgbehoefte. Hoeveel zorg heb je nodig? Maak je vaak gebruik van specialistische hulp? Alle verzekeraars vergoeden dezelfde behandeling uit de basisverzekering, maar ze mogen wel bepalen hoe ze dit doen.
– Gebruik je merkmedicatie? Dan is het verstandig om uit te zoeken of je nieuwe zorgverzekering deze medicijnen vergoedt. Zorgverzekeraars hanteren tegenwoordig een medicijnbeleid.
– Maak je gebruik van lokale zorgverleners zoals apotheek  en fysiotherapeut? Controleer of de zorgverzekering ook deze zorgverleners vergoedt.

Voordelen van een nieuwe zorgverzekering

Een groot voordeel van een nieuwe zorgverzekering is dat de maandelijkse lasten behoorlijk omlaag kunnen gaan.
Je kan met een overstap van zorgverzekering gemakkelijk 20 tot 40 euro per maand besparen afhankelijk van je keuzes.

Een geschikte zorgverzekering vinden

Een zorgverzekering kun je vinden door de zorgvergelijker van Overstaploket te gebruiken.
Onze vergelijker vergelijkt alle zorgverzekeringen. Binnen enkele minuten is het mogelijk om een geschikte zorgverzekering te vinden.
Je vult je geslacht en geboortedatum in en de vergelijker doet de rest. Daarnaast is het mogelijk dat je je eigen voorkeuren geeft. De vergelijker toont op basis van de door opgegeven voorkeuren de best passende nieuwe zorgverzekering.

 

Overstappen van zorgverzekering
Overstappen naar een nieuwe zorgverzekering gaat heel eenvoudig. De nieuwe zorgverzekeraar regelt voor jou de overstap. Twijfel? Na de overstap heb je 2 weken bedenktijd.

Wanneer overstappen van zorgverzekering?
Overstappen naar een nieuwe zorgverzekering kan altijd aan het eind van het jaar. Tussen midden november en eind december is het mogelijk om een zorgverzekering te kiezen. De uitgekozen zorgverzekering gaat dan op 1 januari in.