Ben je opzoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Misschien dat wij je verder kunnen helpen.
De goedkoopste zorgverzekering ligt vaak helemaal aan je eigen wensen en zorgbehoefte. Denk je veel zorg nodig te hebben dan is het vanzelfsprekend dat je al snel een wat duurdere zorgverzekering zal moeten uitzoeken.
Ben je minder zorgbehoevend dan is de een goedkope zorgverzekering de beste oplossing.

We kunnen een aantal tips geven om de goedkoopste zorgverzekering te vinden

1.Een zorgverzekering dat bij je past zou een hoge prioriteit moeten hebben bij het zoeken. Laat de maandelijkse kosten niet de beslissende factor zijn. De premie kan wel meewegen, maar heb je zorg nodig en wordt het niet volledig vergoedt, dan heb je uiteindelijk hogere zorgkosten.

2. Kijk of je werkgever een collectief heeft bij een zorgverzekeraar. Vergelijk het collectief met de huidige zorgpremies. Een collectieve zorgverzekering hoeft niet perse goedkoper te zijn.

3.De verplichte basisverzekering is voor iedereen gelijk. Iedereen krijgt dezelfde zorg geleverd. De zorgverzekeraar bepaald uiteindelijk wel hoe hij deze zorg gaat vergoeden en welke specialist.

4. Meer keuze vrijheid bij de zorgverzekering is ook meer premie per maand.

5. Online zorgverzekeringen zijn vaak goedkoper. Doordat jezelf veel online moet regelen kan de verzekeraar de premie laten dalen.

6.Lagere premie door het eigen risico te verhogen. Maak je weinig gebruik van ziekenhuiszorg of specialisten? Dan is het misschien aantrekkelijk om wat meer risico te nemen. Het eigen risico verhogen naar het maximum kan als snel 25 euro premie per maand opleveren.

7. Aanvullende verzekeringen zijn ook premie verhogers. Vergelijk daarom altijd met aanvullende verzekering als je gebruikt maakt van fysio en/of tandarts.

8. Zorgverzekeringen vergelijken is aan te raden via bijvoorbeeld de zorgvergelijker van Overstaploket.nl. Je hebt dan in 1 enkele oogopslag alle premies bij elkaar.

9. Een natura polis is altijd voordeliger dan een restitutie polis. Bij een natura polis bepaald de zorgverzekeraar van welke zorglener je gebruik moet maken.

10. Pas op met de de budgetpolis! Deze polissen zijn zo uitgekleed dat je in de problemen kan komen wanneer je zorg nodig hebt. Lees de kleine lettertjes goed door.

De goedkoopste zorgverzekering

In Nederland zijn verschillende zorgverzekering labels actief. De meeste labels zijn onderdeel van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Met deze labels proberen verzekeraars hun doelgroep te bereiken. Het ene label heeft als doelgroep “ vrouwen” het andere label weer “ jongeren”. Deze labels proberen onderling te concurreren. Dit is op inhoud van zorgverzekering en op premie. De goedkoopste zorgverzekering is hierdoor ook moeilijk te bepalen.