Als je chronisch ziek bent kan het erg lastig zijn om een goede zorgverzekeraar te vinden. De Nederlandse overheid vind dat verzekeraars niet mogen letten op geslacht, leeftijd of ziekteverleden. Toch is het een feit dat chronisch zieken maar moeilijk aan een uitgebreide zorgverzekering kunnen komen. Welke zorgverzekering moet je kiezen als je chronisch ziek bent? Verzekeraars moeten zich houden aan de zogenoemde acceptatieplicht. Maar deze geldt alleen voor de basisverzekering. Verzekeraars mogen wel degelijk mensen weigeren voor de aanvullende verzekeringen. Daarom wordt het voor deze groep lastig. In feite geldt hiermee de zorgverzekering niet voor iedereen…

 

Verzekering voor chronisch zieken en gehandicapten

Chronisch zieken en ook gehandicapten maken vaak van verschillende hulpmiddelen gebruik en tevens van speciale voorzieningen. Al deze middelen en voorzieningen zijn vaak zeer kostbaar. Zij worden geleverd door zorginstellingen en ook door bedrijven. Zorgverzekeraars werken met deze instellingen samen, zodat het mogelijk is om volledige vergoedingen aan chronisch zieken en gehandicapten te verlenen. Indien een verzekeraar die gehandicapt is of chronisch ziek, van de ene verzekeraar naar de andere overstapt, krijgt hij te maken met een andere zorgcontractering. Vaak moeten dan speciale voorzieningen, zoals een bed of infuuspomp, weer worden teruggeleverd aan de vorige zorgverzekeraar. Dat kan erg vervelend zijn. Maar nu zijn we aangekomen bij de vraag welke zorgverzekering je het beste kunt kiezen als je veel speciale zorg nodig hebt.

 

Extra aanvullende verzekeringen

Een zorgverzekeraar hoeft je niet te accepteren voor de aanvullende verzekering. Toch zijn er voldoende verzekeraars die je accepteren. Je kiest dan voor de meest uitgebreide dekking en uiteraard betaal je daarvoor ook de prijs. Vraag eventueel je verzekeraar om advies.