Wat voor zorgverzekering je moet kiezen voor je kinderen is een vraag waarain nogal wat verantwoordelijkheidsgevoel zit. Een gezin hebben betekent namelijk verantwoordelijkheid nemen. Een goede zorgverzekering kiezen, ook voor de kinderen, is daarom nodig. Maar welke zorgverzekering is geschikt voor kinderen en het gezin? De basisverzekering vergoedt in elk geval al voldoende zorg. Laten we daarom een aantal vergoedingen vanuit de basisverzekering op een rijtje zetten.

 

De basisverzekering dekt de volgende zaken:

Ziekenvervoer

Fysiotherapie (meestal standaard tot 18 behandelingen)

Verblijf ziekenhuis

Medicijnen

Hulpmiddelen

Dyslexiezorg (vanaf meestal 7 t/m 11 jaar)

Logopedie

Tandarts

Huisarts

 

Wanneer is een aanvullende verzekering nodig?

Het kan natuurlijk zijn dat je kind of kinderen meer zorg nodig hebben dan wordt vergoed uit de basisverzekering. In dat geval kan het verstandig zijn om een uitgebreidere zorgverzekering af te sluiten. Wanneer is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten? De volgende zaken worden niet vanuit de basisverzekering vergoedt:

 

Steunzolen en podotherapeutische zooltjes

Orthodontie

Stottertherapie

Bril of lenzen

Plaswekker

ADHD medicijnvergoeding (Alleen Ritalin wordt vanuit de basis zorgverzekering vergoed. Andere ADHD medicijnen niet).

 

Binnen 4 maanden je kind inschrijven

Wanneer je kind is geboren moet u deze binnen 4 maanden inschrijven bij je verzekeraar op de polis van de ouders. Wanneer beide ouders een verschillende zorgverzekering hebben, schrijf je het kind in op de meest uitgebreide polis. Dus de polis met aanvullende verzekeringen. Dan heeft je kind vanuit die polis ook recht op aanvullende zorg. Geef dit duidelijk aan bij de zorgverzekeraar.

 

Of kies voor een speciaal gezinspakket

Sommige verzekeraars bieden speciale zorgverzekeringen aan voor mensen met gezinnen. Deze pakketten zijn heel volledig. Zo worden zaken als kinderbrillen en orthodontie standaard vanuit deze verzekeringen vergoed.