Het is per verzekeraar verschillend wat de tandartsverzekering vergoedt. Informeer bij verschillende verzekeraars of kijk op hun website welke vergoedingen zij hanteren voor welke behandelingen. De basisverzekering dekt voor volwassenen geen tandartsbehandelingen. Alleen specialistische tandheelkundige zorg wordt onder bepaalde voorwaarden gedekt. Voor de aanvraag van een extra tandartsverzekering geldt meestal een acceptatiebeleid. Hieronder lees je welke voorwaarden je verzekeraar kan stellen.

 

Acceptatie

Heb je een slecht gebit? Dan kan het afsluiten van een tandartsverzekering lastig worden of een dure aangelegenheid. Zorgverzekeraars mogen je namelijk weigeren voor de aanvullende (tandarts)verzekering. Zij mogen helemaal zelf hun eigen voorwaarden bepalen. Hieronder plaatsen we enkele voorwaarden die veel verzekeraars bepalen. Zodoende weet je alvast waar je aan toe bent.

 

Tandartsverklaring inleveren

De Tandartsverklaring; dit is een verklaring van je eigen tandarts. Jouw tandarts geeft daarin aan wat de conditie is van je gebit. Daarnaast moet hij/zij aangeven welke behandelingen er aan zitten te komen.

 

Vragenlijst

Een Vragenlijst; veel zorgverzekeraars werken met bepaalde vragenlijsten. Daarin worden vragen gesteld over de conditie van je gebit. Adviseurs zijn degenen die vervolgens de uitkomst beoordelen. Daarmee kunnen klanten toegelaten of geweigerd worden. Je bent tevens verplicht dit te melden bij een eventueel nieuwe zorgverzekeraar indien er naar wordt gevraagd.

 

Wachten

De Wachttijd; meerdere verzekeraars werken met wachtlijsten. Daardoor kan de vergoeding voor een tandartsbezoek even op zich laten wachten. Ook duurt het een periode voordat een verzekeraar je accepteert. Daarom raden we je aan om een (indien je die hebt) een lopende tandartsverzekering nooit voortijdig op te zeggen! Het komt regelmatig voor dat de wachttijd tot tenminste 10 dagen duurt voordat je respons krijgt over het al dan niet aangemeld zijn voor de tandartsverzekering.

Lees meer over waarop te letten bij afsluiten tandartsverzekering