Heb je wel of geen een aanvullende verzekering nodig voor fysiotherapie? En wat is de vergoeding vanuit de aanvullende verzekering precies?

Of je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie nodig hebt, hangt sterk af van je zorgbehoefte en de mate waarin je klachten hebt. Ook naar  het risico dat je eventueel loopt door, zonder je te laten behandelen, door te lopen en daarbij de kans om een chronische aandoening te krijgen bepaald de vraag of het verstandig is deze verzekering af te sluiten. Voor degenen die intensief sporten en bewegen is de kans groter dat ze tegen een blessure oplopen en dus in de toekomst therapie nodig hebben. Heb je wel eens last van je gewrichten of van je spieren? Misschien is fysiotherapie nemen dan nu al een verstandige keuze, voordat de klachten verergeren. Ben je gezond, heb je nooit klachten en doe je niet intensief aan een bepaalde sport, dan verkleint dit de kans op problemen in de toekomst.

Kosten zonder aanvullende verzekering

Zou je geen aanvullende verzekering hebben afgesloten, dan moet je de kosten natuurlijk ook zelf betalen. Doorgaans kost een behandeling tussen de 30 euro en 40 euro en dat bij een reguliere fysiotherapeut. Je kan ervoor kiezen om het erop te wagen en geen aanvullende verzekering af te sluiten. Je kan voordeliger uit zijn maar het kan ook zijn dat je onverwacht meer behandelingen nodig hebt.

 

Wat vergoed de verzekeraar?

Het is lastig om te bepalen wat de verzekeraar vergoed indien je een aanvullende verzekering afsluit. Dat is bij elke verzekeraar weer anders. Er zijn verzekeraars die jaarlijks tot 36 behandelingen vergoeden. In sommige gevallen kan je zelf onbeperkt profiteren van fysiotherapie behandelingen. We raden je daarom aan om meerdere verzekeraars met elkaar te vergelijken en te letten op de dekkingen die zij bieden voor hun aanvullende verzekeringen. Lees hier meer over vergoedingen fysiotherapie.