Sta je op het punt om misschien een nieuwe zorgverzekering af te sluiten? Denk dan ook na over de eventuele keuze voor een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Ga je met regelmaat naar de fysiotherapeut of beoefen je een sport waarbij de kans op blessures aanzienlijk is? Of merk je dat je last krijgt van je bewegingsapparaat? Dan is het misschien verstandig om een aanvullende verzekering voor fysiotherapie in overweging te nemen. We raden je wel aan om de kosten voor fysiotherapie te berekenen, alvorens je deze aanvullende verzekering afsluit. Ga je bijvoorbeeld niet vaker dan 3 maal per jaar naar de fysiotherapeut, dan is het verstandiger om de kosten voor die behandelingen voor eigen risico te nemen en geen extra verzekering af te sluiten. Reken op ongeveer 30 euro per behandeling. Je hebt geen verwijzing van je huisarts nodig om je te laten behandelen door een therapeut.

 

Kinderen tot 18 jaar

Je kinderen kunnen jaarlijks tot 18 maal worden behandeld, zonder dat daarvoor kosten in rekening worden gebracht. Je verzekeraar vergoed dit vanuit het basispakket. Tevens betaal je voor je kinderen nooit een eigen risico.

Chronische aandoening en fysiotherapie

Heb je een chronische aandoening en wil je daarom aanspraak maken op een vergoeding vanuit de basisverzekering voor therapie? Dan heb je altijd een verwijsbrief van je huisarts nodig. Je krijgt dan een indicatie en hebt recht op ‘chronische fysiotherapie’. Je behandelingen krijg je tot de eerste 20 maal vergoed (uit een bepaald aanvullend pakket). Na die 20 behandelingen krijg je vanuit de basisverzekering de kosten vergoed. We raden je aan om je huisarts en de verzekeraar om advies te vragen.