Elke reisverzekering vergoedt tijdens je vakantie repatriëring. Word je ziek tijdens een vakantie? Of raak je betrokken bij een (auto)ongeluk? In zulke gevallen ben je het liefst zo snel mogelijk weer thuis, in je eigen veilige omgeving. De reis terug kan echter in veel gevallen niet hetzelfde verlopen, omdat speciaal vervoer bijvoorbeeld noodzakelijk is. Repatriëring wordt gedekt door alle verzekeraars. Neem contact op met de alarmcentrale van jouw verzekeraar. Zij zorgen er vervolgens voor dat je op een comfortabele, veilige en vooraal verantwoorde manier weer thuiskomt. Eventueel word je meteen naar het ziekenhuis vervoerd. In het ergste geval kom jij of een meeverzekerde tijdens de vakantie te overlijden. Je verzekeraar regelt ook in dat geval de terugkeer naar Nederland van degene die is overleden.

Lees hier meer over de verschillen tussen reisverzekering en zorgverzekering

Risicovolle sporten

Let op: In de basisverzekering van je reisverzekering worden meestal bijzondere, gevaarlijke en risicovolle sporten niet vergoedt. Bijvoorbeeld skiën. Beoefen je een gevaarlijke sport tijdens je vakantie, controleer dan of de verzekeraar dit dekt. Meestal is dat niet het geval. Je kunt wel een extra dekking ‘gevaarlijke sporten’ of ‘wintersport’ afsluiten. Ook dan moet je er rekening mee houden dat ook deze dekkingen bepaalde voorwaarden hebben om in aanmerking te komen voor repatriëring. Zo mag je niet ‘off piste’ gaan.

 

Basisverzekering en spoedeisende hulp

Je hebt een basisverzekering afgesloten voor je vakantie in het buitenland? De basis reisverzekering vergoedt altijd alleen de kosten voor spoedeisende hulp. Houd er ook rekening mee dat het iets uitmaakt of je tijdens je reis in een EU-, EER- of verdragsland bent. Ga na of je in dat geval recht hebt op een verzekering van dat land.