Kan je terug naar je oude zorgverzekering nadat je die hebt opgezegd? Deze vraag wordt jaarlijks, enkele dagen of weken na de overstap, nogal vaak gesteld. Het antwoord is: Ja, dat kan! Want je hebt namelijk 14 dagen bedenktijd volgens de wet. Deze 14 dagen gaan in nadat je bent overgestapt. Tijdens deze twee weken mag je volgens de wet altijd de overstap weer ongedaan maken, kosteloos. Overigens hoef je niet bij de betreffende verzekeraar op te geven waarom je de overeenkomst stopzet. De verzekeraar is verplicht om tijdens de twee weken bedenktijd de annulering door te voeren.

 

Hoe stopzetten?

Meestal kan dit online maar nog beter is het om telefonisch de annulering aan de nieuwe verzekeraar te melden. Heeft je oude verzekeraar de overstap nog niet doorgevoerd, dan is het soms nog mogelijk om bij je oude verzekeraar te blijven. Doe voor de zekerheid wel even een telefoontje naar de klantenservice. Je hebt overigens tot 31 januari de tijd om een andere verzekeraar te vinden. Tot die periode kan je overstappen naar een nieuwe aanbieder.

 

Kan je na 14 dagen nog overstappen?

Stap je over naar een andere verzekeraar, dan krijg je meestal al binnen een aantal minuten een bevestiging daarvan. Je ontvangt meestal per mail en per briefpost diverse gegevens toegestuurd, waarmee je bijvoorbeeld kan inloggen. Is de wettelijke opzegtermijn van 2 weken inmiddels verstreken? Dan kan je na die 14 dagen de overeenkomst niet meer annuleren.