Een lastige vraag die nogal eens gesteld wordt is: “Is een partnerverzekering afsluiten voordelig?” Het is een feit dat veel partners kiezen voor dezelfde zorgverzekering. Vaak kiezen mensen daar uit gemak voor. Eerlijk is eerlijk, het is ook gemakkelijker dan wanneer je beiden een andere verzekeraar of verzekering afsluit. Met declareren van zorgkosten scheelt het alleen al tijd en het afsluiten is eenvoudiger. Maar het is de vraag of een partnerverzekering afsluiten echt voordeliger is.

 

Bespaar op zorgpremie en sluit beiden een verschillende verzekering af

Vanuit de basis zorgverzekering krijgen partners dezelfde dekkingen en dus vergoedingen voor zorg. Dit is bij beiden gelijk. Maar de kans is niet zo groot dat jullie allebei gebruik maken van dezelfde aanvullende verzekeringen. Heeft je partner behoefte aan extra fysiotherapie maar jij niet? Dan betaal jij als partner wel gewoon extra premie daarvoor. Terwijl jij misschien baat hebt bij een extra luxe tandartsverzekering, terwijl je partner helemaal geen tandartsverzekering nodig heeft. Zo betaal je beiden voor zorg die je niet nodig hebt. Reken je uit hoeveel extra premie je daarvoor betaalt, dan zal je schrikken van de uitkomst.

 

Kies alleen voor dezelfde polis als je beiden dezelfde zorgbehoefte hebt

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je juist wel voordeliger uit bent als je beiden op dezelfde polis staat. Dat is het geval indien jullie beiden dezelfde extra zorg nodig hebben. Let ook eventueel op de zorgbehoefte van je kinderen. Hebben zij extra zorg nodig? Dan ontvang je daarvoor alleen een vergoeding indien je daarvoor aanvullend verzekerd bent. Hebben jullie als partners geen extra dekkingen nodig, dan kan je beter de kinderen op de polis van één van de ouders zetten. De andere partner sluit een eigen zorgverzekering af.