Je gaat studeren? Studenten houden doorgaans per maand weinig geld over. Wat voor zorgverzekering moet je kiezen als je gaat studeren? Als student heb je misschien net een wat andere zorgbehoefte dan de gemiddelde verzekerde. Vaak voldoet zelfs al een basisverzekering, aangezien jongeren over het algemeen nog gezond zijn. Maar dat zegt natuurlijk lang niet alles. Misschien doe je als student wel fanatiek aan sporten en heb je zo nu en dan baat bij fysiotherapie. Of je draagt contactlenzen en wilt dit graag vergoed zien vanuit een aanvullende verzekering. Een studentenzorgverzekering afsluiten is in elk geval vaak een verstandige en goedkope keuze. Deze verzekeringen zijn afgestemd op de studenten van nu en voorzien in de broodnodige vergoedingen. Op deze pagina geven we je vooral een aantal tips. Daarmee wordt het gemakkelijker om voor de juiste studentenzorgverzekering te kiezen.

 

Let op overzekerd zijn

Studenten blijken nogal eens oververzekerd te zijn. Onderzoeken tonen aan dat studerenden vaker kiezen voor uitgebreide dekkingen. Meestal wordt er te weinig gelet op de premiekosten. Als student heb je doorgaans niet veel uitgebreide zorg nodig. Je kan daarom het beste kiezen voor een basisverzekering + aanvullende verzekering zoals een tandartsverzekering. Heb je een goed gebit en ben je hier zuinig op, dan kan je zelfs per jaar bekijken of deze aanvullende verzekering wel nodig is. Het geld dat je hiermee bespaart kan je opsparen en eventueel gebruiken om het jaar daarop een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Of te wel: Welke zorg heb je echt nodig? Sluit op basis daarvan eventueel een aanvullende verzekering af. Of vind een aanbieder die speciale studentenverzekering aanbied. Doorgaans bieden deze verzekeringen standaard vergoedingen voor anticonceptiemiddelen, contactlenzen en fysiotherapie en dat voor niet al te veel geld.

 

Studentenkorting

Sommige verzekeraars geven studenten kortingen indien ze bij hen een zorgverzekering afsluiten. Studenten zijn doorgaans gezond en hebben weinig zorg nodig. Zulke klanten wil een verzekeraar maar al te graag hebben. De zorgverzekering voor studenten.

 

Besparen op de verzekering

Ben je een gezonde student? Dan kan je zeker veel geld op je zorgverzekering besparen. Denk er bijvoorbeeld over na of je het vrijwillig eigen risico niet kan verhogen. Des te meer eigen risico je betaalt, des te meer premiekorting je ontvangt. Zorg er dan wel voor dat je altijd geld achter de hand hebt, voor het geval je plotseling zorg nodig hebt. En speciale zorgverzekeringen zijn doorgaans veel goedkoper dan normale basisverzekering waarbij je een aanvullende verzekering afsluit. Is je gebit in goede conditie en heb je vrijwel nooit gaatjes? Dan is een aanvullende tandartsverzekering misschien een overbodige luxe en kan je geld besparen door alleen een basisverzekering af te sluiten.