Je wilt veranderen van zorgverzekering, maar wilt weten waar je aan toe bent? Je wilt een offerte voor een zorgverzekering aanvragen? Op zich is dat niet lastig en kan iedereen dit doen. Een offerte aanvragen is handig wanneer je wilt weten wat een verzekering, met eventueel aanvullende dekkingen, je precies gaat kosten. Bij vrijwel iedere verzekeraar is het mogelijk om online een offerte aan te vragen, via een rekenmodule. Je geeft allereerst aan voor welke verzekering je een offerte wilt aanvragen en bepaald de hoogte van het eigen risico. Meestal heb je vervolgens twee mogelijkheden: Je kiest voor ‘aanmelden’ of voor ‘offerte aanvragen’. Kies voor dat laatste en je ontvangt per mail of briefpost een offerte toegestuurd. Meestal stuurt de verzekeraar ook de aanmeldingspapieren mee.

 

Offerte per telefoon of per mail aanvragen

Wil je liever persoonlijk geholpen worden, omdat je bijvoorbeeld niet beschikt over internet of vanwege andere omstandigheden? Vrijwel iedere verzekeraar is telefonisch te bereiken en het aanvragen van een offerte kan dan ook telefonisch. Verzekeraars bieden consumenten daarnaast meestal de mogelijkheid om per mail het een e.a. aan te vragen. Maak dan gebruik van een contactformulier op de website van de betreffende verzekeraar.

Offerte aanvraag verwijderen

Doe je een offerte aanvraag via een vergelijker? Houd er dan rekening mee dat je gegevens in een klantenbestand komen te staan. Het is de vraag of dit wenselijk is. Daarom worden offerte aanvragen altijd standaard na 30 dagen verwijderd, indien je er geen gebruik van maakt.