Heb je kinderen of is er een kind op komst? Dan vraag jij je misschien wel af of je zorgpremie voor je kinderen moet betalen. Nu is dat niet het geval bij kinderen tot 18 jaar. Die zijn namelijk altijd voor de basisverzekering gratis meeverzekerd op de polis van de ouders of een van de ouders. Wel is het verplicht om je kind(eren) bij te schrijven op de partnerverzekering of de polis van een van de ouders. Daarvoor betaal je helemaal niets. Waarom hoeven ouders geen extra zorgpremie te betalen voor hun kind(eren)?

 

Kinderen verzekeren is niet te betalen

Iedere ouder weet dat kinderen duur zijn. Vooral als je meerdere kinderen hebt, is dit een grote kostenpost. Daarom hoef je als ouder ook geen zorgpremie te betalen voor de zorgverzekering van je kinderen. Alle Nederlanders gezamenlijk dragen in feite de zorgkosten van de kinderen.

 

Aanvullende verzekeringen en kinderen

Bij veel zorgverzekeraars kan je ook de kinderen meeverzekeren voor de extra dekkingen die je hebt afgesloten, gratis. Let op: Dit geldt niet voor alle verzekeraars. Sommige zorgverzekeraars laten je hiervoor extra premie betalen. Als je meerdere kinderen hebt of krijgt, kan het zinvol zijn om een je zorgverzekering hierop aan te passen.