De zorgverzekering 2017

De zorgverzekering, de verzekering die de kosten dekt wanneer je ziek wordt. Een verzekering die noodzakelijk en verplicht is. Een verzekering die financieel toch wat invloed heeft op je maandelijks budget. Geen overbodige luxe dus om je zorgverzekering kritisch te bekijken!

Ook voor het jaar 2017 is de verwachting dat de prijs van de basis zorgverzekering weer met enkel tientjes omhoog gaat. Om toch te kunnen besparen op de maandelijkse kosten, is het verstandig om je huidige zorgverzekeraar te vergelijken met andere zorgverzekeraars. Mogelijk dat je iets kan besparen.

Maar het kan ook zijn je zorgvraag veranderd is en wil je een betere vergoeding voor je zorgvraag? Dan is zorgverzekering vergelijken ook een goede optie. Bij Overstaploket.nl ben je dan aan het goede adres. Overstaploket heeft een goede uitgebreide zorg vergelijker. De vergelijker houdt rekening met jouw wensen, zodat jij de juiste keuze kan maken.


Vergelijk zorgverzekeringen

Zorgverzekering

Eén maal per jaar kun je overstappen van zorgverzekeraar. Het overstappen zorgverzekering kan per 1 januari. Tussentijds overstappen kan alleen bij uitzondering, als je bijvoorbeeld 18 jaar word.

De zorg verzekering bestaat uit een aantal onderdelen. De basisverzekering, het eigen risico, de aanvullende verzekering en de tandartsverzekering. De basisverzekering is voor iedereen gelijk en de vergoedingen worden elk jaar door de regering vastgesteld. Dit is ook het verplichte deel van de verzekering. Het verplichte eigen risico is voor iedereen gelijk gesteld op 385 euro. En wordt elk jaar met enkele tientjes verhoogd. Het eigen risico (de naam zegt het al) is het deel dat je altijd eerst zelf bijdraagt, voordat de zorgverzekering de ziektekosten overneemt. Je kan ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico, als je weinig gebruik maakt van zorg. Je krijgt dan een korting op de zorgpremie. 

Aanvullende verzekering


De aanvullende verzekering is voor mensen die meer zekerheid willen en is niet verplicht, behandelingen die niet vergoedt worden vanuit de basisverzekering, kunnen wel worden vergoedt uit de aanvullende zorgverzekering. Bijvoorbeeld als je veel gebruik maakt van een fysiotherapeut.

De tandartsverzekering
De tandartsverzekering dekt voor een deel tandartskosten. De tandartsverzekering is een aanvullende verzekering en is niet verplicht. Je hebt drie verschillende soorten tandartsverzekeringen de verzekering die vergoed tot een bepaald afgesproken bedrag. De tandartsverzekering die een behandeling vergoed en de tandartsverzekering waarmee je een spaarpotje opbouwt. Tandarts verzekeringen zijn prijzige verzekeringen, het loont dus om eerst onderzoek te doen of het noodzakelijk is.