Zorgverzekeraars bepalen vergoeding doorgeleverde medicijnen en apotheekbereidingen
13 november 2015
Vergoeding uitvoerig gesprek met arts voor rekening van zorgverzekeraar
17 november 2015
Zorgverzekeraars bepalen vergoeding doorgeleverde medicijnen en apotheekbereidingen
13 november 2015
Vergoeding uitvoerig gesprek met arts voor rekening van zorgverzekeraar
17 november 2015
Toon alles

Zorgpremie 2016 van de zorgverzekeringen

De bekendmaking van de zorgpremies van 2016 laat lang op zich wachten. Vorig jaar rond deze tijd in november maakten bijna alle zorgverzekeraars hun premies al bekend. Het vergelijken van zorgverzekeringen kon langzaam beginnen. Nu een paar dagen voor de deadline heeft nog maar 1 zorgverzekering nl. DSW de premie voor de zorgverzekering van het 2016 bekendgemaakt.
Waarschijnlijk wachten zorgverzekeraars nu met het bekendmaken van de zorgpremie van 2016 tot het laatste moment. Zorgverzekeraars kunnen na 19 november hun zorgpremie niet meer aanpassen aan de premie van de concurrent.
Dit gebeurde vorig jaar bij een aantal zorgverzekeringen. De zorgverzekeraar ontdekte dat deze een te hoge zorgpremie had gepresenteerd en paste deze op 19 november nog aan naar beneden.
Groot nadeel is wel dat we het als consument nu moeten doen met de premies die straks bekend worden gemaakt, zonder kans dat er nog wijzigingen kunnen worden doorgevoerd.

Als zorgverzekeringen vergelijker zijn we niet blij met deze ontwikkeling. Op 19 november moet de zorgverzekeringen vergelijker klaar zijn om te kunnen vergelijken. Daarnaast hebben we een korte voorbereidingstijd. Wij garanderen echter wel dat de consument onze zorgverzekeringen vergelijker kan gebruiken.

Vergelijken van zorgpremies 2016

Het vergelijken van zorgpremies gaat net als ieder jaar op basis van een aantal variabelen. Je kan vergelijken op het aantal behandelingen van fysiotherapie en op het eigen risico. Wij houden het vergelijken zo eenvoudig mogelijk om zo tot een goed en goedkope zorgpremie te komen.

De verwachting is dat de zorgpremies dit jaar gaan stijgen. Bij DSW zagen we een stijging van rond de 40 euro p/j. Wel is de verwachting dat verschillende verzekeraars hier nog onder gaan zitten. Dus de zorgpremies voor 2016 zullen een geringe stijging hebben.
Wat we je als tip willen meegeven is dat wanneer je weinig gebruik maakt van ziekenhuiszorg of specialist dat het aan te raden is om je eigen risico te verhogen.
Het eigen risico wordt in rekening gebracht enkel bij ziekenhuisbezoeken, medicatie gebruik en een bezoek aan specialist.