Ziggo en KPN verhogen de prijzen

bio energie
Biobased economy
14 augustus 2016
ziggo snel internet
Ziggo verhoogt de snelheden naar 300 mb
24 augustus 2016
bio energie
Biobased economy
14 augustus 2016
ziggo snel internet
Ziggo verhoogt de snelheden naar 300 mb
24 augustus 2016
Toon alles

Ziggo en KPN verhogen de prijzen

ziggo kpn

Er is veel om te doen in Nederland: de constante prijsverhogingen van telecom aanbieders als Ziggo en KPN. Opnieuw hebben beide besloten de prijzen te gaan verhogen.

 

Prijsverhoging Ziggo

Per 1 juli 2016 gaan de prijzen bij Ziggo opnieuw omhoog. De prijs van de oudere abonnementen wordt vermeerderd tot wel €1,95. Weer meer betalen dus voor de mensen die deze abonnementen nog hebben lopen. Ook de prijzen voor vaste telefonie gaan omhoog, van 10 naar 11 cent per minuut. Fijn is wel dat Ziggo een overzicht op internet heeft geplaatst voor alle geïnteresseerden. Zo kun je zelf bekijken wat de maateregelen voor jou betekenen.

 

Prijsverhoging KPN

Niet alleen Ziggo is goed in het verhogen van de prijzen, ook KPN kan er wat van. Dit keer heeft Ziggo het kunstje van dit bedrijf afgekeken, dat net iets eerder aangaf de gevraagde bedragen voor producten per 1 juli te zullen vermeerderen. De prijs voor abonnees die complete pakketten afnemen met internet, televisie en bellen, gaan €2,50 per maand meer betalen.

 

Prijzen vergeleken
Op zich lijken dit geen al te hoge bedragen te zijn, maar als je nagaat hoe vaak de prijzen in totaal verhoogd worden en dat er voldoende bedrijven zijn die juist adverteren met lagere of stabielere prijzen, is deze keuze zeker pijnlijk. Zowel voor de bedrijven zelf, als voor de abonnees. De kunst blijft om prijzen goed te vergelijken. Er zijn verschillende vergelijkingssites te vinden op internet waar diverse aanbieders op dit gebied tegelijkertijd tegen het licht kunnen worden gehouden. Zo kun je bedrijven vergelijken op zowel producten, als prijzen.

 

Verschil in producten
Tussen verschillende aanbieders zit een verschil in producten. Het is dus niet aan te raden alleen vanwege de prijs over te stappen. Let bij het alles in 1 vergelijken ook op het aanbod dat je krijgt. Bij de een krijg je namelijk tv via de kabel, terwijl dit bij de ander via de internetverbinding gaat. Daarin zit een wezenlijk verschil. Wat je fijner vindt, is afhankelijk van zowel persoonlijke voorkeur, als snelheid en beschikbaarheid van het internet. Heb je de beschikking over een glasvezelverbinding? Dan kun je ook kiezen voor aanbieders die hierin zijn gespecialiseerd, zoals Fiber Nederland. Op sommige plaatsen in Nederland is de verbinding niet snel genoeg om te kiezen voor aanbieders die televisie via internet laten lopen. Deze mensen moeten dus kiezen voor televisie via de kabel, zoals door Ziggo wordt aangeboden. Een feit dat bijdraagt aan de groeiende onvrede onder abonnees.