Woonverzekering

Woonverzekeringen is een verzamelnaam voor de verzekeringen die te maken hebben met je woning. Je kan de woonverzekering splitsen in een opstalverzekering, een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering.

Woonverzekeringen vergelijken is nog niet zolang een trend. Tot voorheen maakte je gebruik van een adviseur en de adviseur maakte gebruik van zijn of haar connecties met verzekeraars. Maar nu het internet zoveel mogelijkheden biedt in techniek en dus ook in het vergelijken van verzekeraars,

gaan steeds meer consumenten opzoek naar een betere of goedkopere woonverzekering. Waarom zou je nog betalen voor advies als jezelf gratis advies via een vergelijker kan inwinnen?.

 

Inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering verzeker je alle spullen die in je huis staan, voor diefstal, brand en val schade.

Zoals je kostbare televisie, je bankstel, je keukenspullen etc. Ook wanneer je bijvoorbeeld je mobiele telefoon thuis laat vallen is deze verzekerd via de inboedelverzekering. De inboedel verzekering is niet vanuit de overheid verplicht, maar is geen overbodige luxe. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje? Met kostbare spullen baal je dan ook zodra het stuk gaat door een ongelukje en je bent niet goed verzekerd.

Dekking inboedelverzekering:
Standaard bij een inboedelverzekering zijn gedekt: brandschade, inbraakschade, waterschade, schade blikseminslag, ontploffing, beroving, stormschade en schroeien, smelten, vlekken. Daarnaast heb je twee dekkingsvarianten: de extra uitgebreide dekking en de duurdere allrisk dekking. Het verschil tussen beide dekkingen zijn de polisvoorwaarden. Bij de allrisk dekking zijn de polisvoorwaarden ruimer dan de extra uitgebreide dekking. Simpeler gezegd bij de allrisk dekking heb je meer zekerheden en ben je beter verzekerd.
Vergelijk inboedelverzekeringen

Opstalverzekering

De opstal verzekering dekt de schade aan alles wat vast zit aan de woning. Zoals de vloer, de keuken en de badkamer. Maar ook zaken waar je niet aan denkt: je leidingen, je kozijnen en cv ketel zijn gedekt door deze verzekering.
Het is geen verplichte verzekering vanuit de overheid, maar wordt vaak wel door de hypotheek verstrekker verplicht bij het afsluiten van de hypotheek. De opstalverzekering is geen onmisbare verzekering, vooral omdat het je woonhuis verzekerd. Mocht er brand uitbreken, ben je altijd verzekerd van heropbouw van de woning. Daarnaast als je een hypotheek hebt afgesloten, wil je toch niet met schulden blijven zitten zodra je huis verloren gaat door brand?

Dekking opstalverzekering
Een opstalverzekering dekt de volgende schades: stormschade, hagel en windschade, inbraakschade, blikseminslag, rook, roet, blusschade en brandschade. Net als bij de inboedelverzekering heb je bij deze verzekering twee verschillende dekkingsvarianten. De extra uitgebreide dekking en de duurdere allrisk dekking. Hierbij geld ook weer dat de dekkingen ruimer zijn bij de allrisk dekking.
Vergelijk opstalverzekeringen

Combineer

Combineer de woonverzekeringen en sluit ze allebei bij dezelfde verzekeraar af. Je krijgt dan vaak een combinatie korting en wanneer je schade maakt is het niet onduidelijk welke verzekeraar wat moet uitbetalen. Je hebt dan geen gesteggel tussen verzekeraars en de afhandeling van de schade verloopt zonder al teveel vertraging.

AVP

De AVP ook wel de aansprakelijkheidsverzekering genoemd is een verzekering die bijna onmisbaar is. Vooral als je een gezin hebt. Deze verzekering dekt alle schade die jij of iemand anders van je gezin schade aanbrengt aan een ander. Schades kunnen soms heel hoog zijn en bijna niet te betalen, dus een AVP is geen overbodige luxe. Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen