Wat zijn wifi hotspots?

voip bellen internet bellen
Bellen via internet, oftewel VoIP
13 september 2016
iphone 7
Zeven voordelen van de iPhone 7
23 september 2016
voip bellen internet bellen
Bellen via internet, oftewel VoIP
13 september 2016
iphone 7
Zeven voordelen van de iPhone 7
23 september 2016
Toon alles

Wat zijn wifi hotspots?

wifi hotspot

Het is erg handig dat we tegenwoordig overal en altijd gebruik kunnen maken van internet. Dit wordt mogelijk gemaakt door de databundels die we met zijn allen in grote getalen aanschaffen. Als je van huis bent en je hebt geen wifi, dan gaan de data die je verbruikt met surfen op internet van een bundel af die je van tevoren hebt gekocht. Is de databundel op, dan wordt het internet meestal wat trager. Om je te helpen bij het opsparen van je bundel, zijn er tegenwoordig veel wifi hotspots. Wat zijn wifi hotspots precies?

 

Wat zijn wifi hotspots

Wifi hotspots zijn plekken in Nederland waar je gebruik kunt maken van wifi. Bijna overal in Nederland is wifi tegenwoordig beschikbaar. Soms kun je hier gratis gebruik van maken, soms gaat dit tegen betaling. Ook de providers maken hier tegenwoordig gebruik van. Bijna alle aanbieders van telecom bieden hotspot diensten aan. Hiermee kun je op veel plekken in Nederland gratis en gemakkelijk inloggen op wifi. Je hoeft dan alleen maar je telefoon hiervoor in te stellen. Als je dit eenmalig hebt gedaan, kun je meteen gebruik maken van wifi hotspots.

 

Let op verminderde beveiliging

Het is fijn dat het zo gemakkelijk is om op zoveel verschillende plaatsen het internet op te kunnen gaan, veelal zelfs kosteloos. Kleven hier dan helemaal geen nadelen aan? Helaas wel. Als je gebruik maakt van wifi hotspots, dan ben je niet altijd zeker van de beveiliging. Vaak ben je dus extra kwetsbaar en is privacygevoelige informatie vrij gemakkelijk toegankelijk. Hier moet je dus goed voor uitkijken. Vooral met het gebruik van apps die gevoelige informatie bevatten en prijsgeven, moet je op die plaatsen goed opletten. Denk bijvoorbeeld aan internetbankieren of het inloggen op websites waarbij je wachtwoorden gebruikt die je ook voor veel andere websites en diensten gebruikt. Dit is kostbare informatie waar internetcriminelen over het algemeen wel raad mee weten. Het is natuurlijk niet de bedoeling om je bang te maken. Meestal verloopt het gebruik van wifi hotspots geheel zonder problemen. Niet voor niets zijn deze plekken in Nederland, waar je geheel gratis en gemakkelijk kunt inloggen, immens populair.