Waarom je GEEN hondenverzekering moet afsluiten!

ziggo sport
Nieuwe sportzender Ziggo start binnenkort
7 november 2015
Zorgverzekeraars bepalen vergoeding doorgeleverde medicijnen en apotheekbereidingen
13 november 2015
ziggo sport
Nieuwe sportzender Ziggo start binnenkort
7 november 2015
Zorgverzekeraars bepalen vergoeding doorgeleverde medicijnen en apotheekbereidingen
13 november 2015
Toon alles

Waarom je GEEN hondenverzekering moet afsluiten!

honden verzekering


 Het is gemakkelijk geregeld en het kost ook niet zoveel tijd, maar is het wel slim om een honden verzekering af te sluiten. Wij hebben vijf redenen gevonden om geen hondenverzekering af te sluiten, misschien heb je er iets aan.  
 
Kleinere letters  
 
Er zijn tal van verzekeraars die een honden verzekeringen aanbieden. Deze verzekeraars halen je maar al te graag over om er eentje af te sluiten, maar lees wel goed de kleinere lettertjes door. Zo zijn er verzekeraars die maar een bepaald bedrag per jaar uitkeren en geen cent meer. Daarnaast moet je in sommige gevallen nog een eigen bedrag betalen, dan betekend het dat je alsnog een groot bedrag mag gaan ophoesten. Waarom heb je dan een hondenverzekering?  
 
Kosten lopen hoog op!  
 
Een hond is er niet voor even, maar voor zijn hele leven. Kies je toch voor een hondenverzekering en laat je deze tien jaar lang doorlopen? Dan betaal je toch al snel tweeduizend euro aan premies. Natuurlijk zijn er factoren die meespelen bij de prijs van de premie. Dan moet je denken aan het ras en bijvoorbeeld de leeftijd van de hond. Wil je geen hondenverzekering afsluiten, dan kan je ook elke maand een klein bedrag opzij leggen, voor het geval er wat met de hond gebeurd.  
 
Aandoeningen die te maken hebben met het ras!  
 
Het ras van de hond is belangrijk, zeker als je een hondenverzekering wilt gaan afsluiten. Er zijn namelijk rassen, die eerder een bepaalde aandoening krijgen. Deze aandoeningen worden dan vaak niet vergoed door de verzekeraar. Daarnaast worden aandoening die zijn ontdekt voordat de verzekering is afgesloten, niet vergoed door de verzekeraar.  
 
Maak de keuze zelf, maar denk aan de hond 
 
Er zijn veel behandelingen die ontzettend veel geld kosten, maar wel de levensduur of kwaliteit van de hond kunnen bepalen. Sommige honden krijgen een ongeluk in het verkeer of hebben een ernstige ziekte of aandoening. Dan kan je ervoor kiezen om dure behandelingen beschikbaar te maken voor de hond, maar moet dat dan echt wel? Is dat echt in het voordeel van de hond?  
 
Het is altijd moeilijk om afscheid te nemen van je huisdier, maar soms is het beter van wel. Maak daarom een goede keuze en hou rekening met de hond, zijn leeftijd en de medische klachten.  
 
Sommige behandelingen worden niet vergoed!  
 
Elke verzekeraar heeft andere regels, andere standaarden. Het is dan ook handig om de verzekeraars met elkaar te vergelijken, wat de ene kan echt beter zijn dan de ander. Denk bijvoorbeeld aan het gebit van de hond, worden gebitsbehandelingen wel betaald? Moet de hond gesteriliseerd worden en wil je weten of de verzekeraar dat dekt? Neem contact op met de verzekeraar of vergelijk zelf de verzekeraars met elkaar!  

Wil je besparen op je maandelijkse kosten? Verzekeringen vergelijken loont!