Voordelen van de aanschaf van zonnepanelen

zorgverzekering
veranderingen zorgverzekering 2016
6 oktober 2015
reisverzekering
Is een reisverzekering wel nodig | noodzakelijk?
15 oktober 2015
zorgverzekering
veranderingen zorgverzekering 2016
6 oktober 2015
reisverzekering
Is een reisverzekering wel nodig | noodzakelijk?
15 oktober 2015
Toon alles

Voordelen van de aanschaf van zonnepanelen

zonnepaneel

De voordelen van het gebruik van zonnepanelen

Inmiddels een enorme hype in Nederland, de zonnepanelen. Vooral omdat de overheid zonnepanelen stimuleert en subsidie op zonnepanelen geeft om zonnepanelen te kunnen aanschaffen.
Maar wegen de hoge aanschaf kosten ook op tegen het rendement wat een zonnepaneel oplevert? Wat zijn de voordelen van zonnepanelen? Hier gaan we verder op in, in dit blogbericht.

Lage energierekening
Het grootste voordeel wat zonnepanelen op het dak opleveren zijn toch wel dat de energierekening omlaag gaat. Zo kan een dak bedekt met zonnepanelen gemakkelijk een gezin (huishouden) voorzien van energie. Dit scheelt al gauw 1000 euro per jaar op de energie rekening.

Duurzame energie
Zonnepanelen zijn een milieu bewuste keus. Doordat je je eigen energie opwekt, hoeft er geen energie door kolencentrales voor jouw opgewekt te worden. Je werkt mee aan een verminderde co2 uitstoot. Zonnepanelen vallen hierdoor onder het kopje duurzame energie.

Levensduur
Zonnepanelen hebben een lange levensduur en gaan makkelijk 25 jaar mee. De kosten van de panelen heb je  in ongeveer 10 jaar terugverdiend aan de energie die de zonnepanelen opleveren. De overige 15 jaar zijn pure winst.

Onderhoud
Zonnepanelen zijn onderhoudsvrij. Je hebt niet jaarlijks een monteur nodig om de zonnepanelen te controleren op gebreken. Over het algemeen zal een storing niet snel voordoen.

Woningwaarde
Nog een bijkomend voordeel van zonnepanelen is dat de woningwaarde stijgt. Huizenkopers willen maar al te graag weinig betalen voor de energie rekening. Zij zijn de bereid om extra te betalen voor je huis als je zonnepanelen hebt.
Belastingvoordeel, de overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen. Ze hebben daarom het btw tarief verlaag van 19% naar 6%.