tandarts
Is een tandartsverzekering eigenlijk noodzakelijk of niet?
5 mei 2017
Wat is het Keurmerk Objectief Vergelijken?
16 mei 2017
tandarts
Is een tandartsverzekering eigenlijk noodzakelijk of niet?
5 mei 2017
Wat is het Keurmerk Objectief Vergelijken?
16 mei 2017
Toon alles

Vodafone Thuis wordt T-Mobile Thuis

mobiel internet iphone 6 5g

T-Mobile Thuis: dat is de nieuwe naam van het voormalige Vodafone Thuis. Op 15 februari is de naamsverandering ingegaan. Die lag uiteraard voor de hand nadat T-Mobile de vaste tak van concurrent Vodafone eind vorig jaar over had genomen. Het is overigens niet voor het eerst dat T-Mobile op de vaste telecommarkt in Nederland actief is. Tot een paar jaar geleden werden televisie, internet en vaste telefonie aangeboden onder de naam Online.nl. Na de overname van Vodafone Thuis is T-Mobile dus weer terug op de vaste markt en dit keer onder de eigen naam.

T-Mobile derde quad play-provider van Nederland

T-Mobile was natuurlijk al in Nederland actief als mobiele provider. Met de overname van Vodafone Thuis, is het bedrijf nu een volwaardige quad play-speler. Dat wil zeggen dat het zowel vaste telefonie, internet en televisie als mobiele diensten aanbiedt. Hierdoor kan men de concurrentie aangaan met de andere twee quad-play providers in Nederland: KPN en VodafoneZiggo. Die laatste ontstond op 1 januari van dit jaar uit een fusie tussen Vodafone en Ziggo. De Europese Commissie had als voorwaarde voor het toestaan van deze fusie gesteld, dat Vodafone haar vaste tak, Vodafone Thuis, moest verkopen. Dit onderdeel ging dus over naar T-Mobile.

Voorlopig geen grote wijzigingen

Voorlopig is de naamswijziging het enige dat verandert voor de Vodafone Thuis klanten. Er komen weliswaar nieuwe e-mailadressen, maar ook de oude emailadressen blijven nog tot het einde van het jaar actief. Op die manier heb je als klant genoeg tijd om dit aan te passen. Ook voordelen zoals kortingen of gratis extra zenderpakketten wanneer je behalve vaste ook mobiele diensten van Vodafone hebt, blijven vooralsnog gewoon behouden. Ook het zenderaanbod blijft voorlopig onveranderd.

Alles-in-één-abonnementen

De abonnementen die T-Mobile Thuis gaat aanbieden komen ook grotendeels overeen met wat je als klant bij Vodafone Thuis kreeg. De bestaande abonnementen worden gewoon omgezet. Voor nieuwe klanten gaat het goedkoopste alles-in-één-abonnement voor televisie, internet en vaste telefonie de eerste zes maanden 21 euro kosten, daarna 41 euro. Je hebt dan onder andere internet met een snelheid van 20 Mbit/s, ruim 30 HD zenders en Fox Sports 1 Eredivisie. Je kunt je pakket overigens zelf samenstellen en bijvoorbeeld ook voor een hogere downloadsnelheid kiezen. Voorlopig biedt T-Mobile nog geen quad play-abonnementen aan.