Wanneer je voor een zakenreis naar het buitenland gaat zijn er een aantal zaken erg belangrijk. Je moet er bijvoorbeeld rekening mee houden dat een doorlopende reisverzekering, die vaak het hele jaar door geldig is, niet voldoende geschikt is voor een zakenreis. Het is verstandig om voor een zakenreis een speciale reisverzekering voor zakenreizen af te sluiten. Zo’n speciale reisverzekering is geschikt voor een bezoek aan zakenrelaties of aan beurzen of congressen in het buitenland. De werkzaamheden die je uit zal gaan voeren zijn in deze gevallen meeverzekerd. Voor je op zakenreis gaat is het dus verstandig om goed na te denken over welke reisverzekering het beste geschikt is voor de reis die je gaat maken.

 

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Als je al een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten dan is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten die geschikt is voor zakenreizen. Heb je geen doorlopende verzekering of wil je er zeker van zijn dat je goed bent verzekerd, dat is het mogelijk om je zakenreis apart te verzekeren. Deze zakelijke reisverzekering sluit alleen je af voor de periode waarop je op zakenreis gaat. Het kan echter handiger zijn om voor een doorlopende zakelijke reisverzekering te kiezen als je bijvoorbeeld meerdere keren per jaar op zakenreis gaat. Je hoeft in dat geval niet iedere keer weer een losse zakelijke reisverzekering af te sluiten, waardoor je uiteindelijk minder hoeft te regelen voor je zakenreis. Sommige reisverzekeringen bieden de optie om anderen mee te verzekeren, zoals collega’s of je partner.

 

Werkzaamheden zakelijke reisverzekering

Het is mogelijk dat je tijdens je zakenreis ook werkzaamheden uit gaat voeren. Wanneer je echter werkzaamheden gaat verrichten is het belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten. Mocht er bijvoorbeeld een ongeval plaatsvinden tijdens het uitvoeren van deze werkzaamheden, dan worden met een goede reisverzekering deze kosten tot een bedrag van maximaal 100% van het tarief dat geldt in Nederland. Je kunt je zakelijke reisverzekering zo aanpassen dat eventuele werkzaamheden meeverzekerd zullen zijn. Ga je echter naar het buitenland voor vrijwilligerswerk of onbetaald werk, dan kan een zakelijke reisverzekering ook erg handig zijn. Vrijwilligerswerk of onbetaald werk valt namelijk niet onder de reguliere reisverzekering. Je voert in het geval van vrijwilligerswerk of onbetaald werk namelijk werkzaamheden uit, ook als zijn deze ontbetaald. Hierdoor zijn er hogere risico’s op schade of op medische kosten na een ongeval. Wanneer je speciale apparatuur of benodigdheden meeneemt zijn deze met een zakelijke reisverzekering gewoon meeverzekerd. Ook je laptop of smartphone zijn meeverzekerd, waardoor een zakelijke reisverzekering een erg handige optie is.