Ziek worden in Nederland begint een dure grap te worden. We zijn allemaal verplicht verzekerd met de basis zorgverzekering maar als je onverhoopt zorg nodig hebt moet je eerst door de hoge muur van eigen risico heen. Dat houdt in dat als je doorgaans weinig medische kosten maakt toch duur uit kan zijn. Het eigen risico voor 2016 ligt op 385 euro. Je betaalt eigen risico als je uit de basisverzekering een vergoeding ontvangt. Hetzelfde gaat op als je op vakantie bent in het buitenland en daar medische kosten maakt.

 

Eigen risico zorgverzekering claimen bij reisverzekering

Een reisverzekering sluit je af om onvoorziene kosten te dekken en om de waarde van je dure spullen zeker te stellen in geval van diefstal en schade. Medische kosten vallen bij verschillende verzekeraars ook onder de reisverzekering, maar alleen de spoedeisende hulp of noodgevallen. Mocht het gebeuren dat je medische hulp nodig hebt in het buitenland, en je moet uiteindelijk je zorgverzekering aanspreken, dan zal ook hier het eigen risico gelden. Het voordeel wat je in dit geval wel hebt is dat je deze kosten, het betalen van het eigen risico, kan claimen bij de reisverzekering. Het is immers een vorm van schade die is ontstaan tijdens je vakantie.

 

385 euro eigen risico vergoed door de reisverzekering

Het eigen risico van de zorgverzekering wordt vergoedt door de reisverzekering als jij op vakantie bent. De reisverzekering is de instantie die in geval van spoedeisende hulp als eerste in actie zal komen. Als op een later moment de zorgverzekering het moet overnemen, wat zal gebeuren als de hulp niet meer spoedeisend is, dat kom je vanzelf het eigen risico tegen. En daar zit je niet op te wachten. Een bedrag van 385 euro is veel, voor iedereen. Een weekje Griekse zon kost in veel gevallen minder.  De reisverzekering kan je in dit geval aanspreken om het eigen risico volledig vergoed te krijgen.

 

Voorwaarden voor claimen kosten reisverzekering

Een spoedeisende hulp in Nederland wordt meteen door  de zorgverzekering opgepakt. Maar ook in dit geval zal het eigen risico in de weg zitten en later zorgen voor een ongewenste kostenpost. Je kan dan de reisverzekering aanspreken om deze kosten vergoed te krijgen. Een voorwaarde voor het in aanmerking komen voor een vergoeding van de reisverzekering is dat je de vakantie geboekt moet hebben. Als dat niet het geval is dan dien je minstens 1 nacht van huis te zijn geweest. Als je niet kan aantonen dat je op vakantie was, kan je geen aanspraak maken op je reisverzekering.