Voor de vakantie is het belangrijk dat we een reisverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt onze waardevolle spullen in geval van schade en diefstal. Je kan daarnaast ook geld en medische kosten mee verzekeren, maar dat hangt af van het gebeid waar je naar heen gaat. Een reisverzekering is dan altijd een heel persoonlijke op maat verzekering. Wat veel mensen nogal eens in verwarring brengt is de annuleringsverzekering. Dat is namelijk heel wat anders dan de reisverzekering en zijn in geen enkel geval met elkaar te vergelijken, of te combineren.  Maar wat is de annuleringsverzekering dan eigenlijk?

 

Bij mislopen vakantie kan annuleringsverzekering uitkomst bieden

Een vakantie wordt in de meeste gevallen ver vooruit geboekt. In januari komen de eerste gidsen voor de zomervakantie al uit, en beginnen de eerste enthousiaste zonaanbidders al met het regelen van de zonvakantie dat voorjaar, of zomer. Maar als je zover vooruit boekt, maanden voordat de vakantie werkelijk zal aanvangen, dan loop je altijd het risico dat er iets tussenkomt en je misschien verhinderd zal zijn. Je kan bijvoorbeeld een dag voordat je op het vliegtuig zou stappen ten val komen en je been breken. Dat is uiteraard heel vervelend, maar je loopt dan ook nog eens je vakantie mis. Hier komt de annuleringsverzekering om de hoek kijken.

 

Annuleringsverzekering vangnet in noodgevallen

De annuleringsverzekering is een redmiddel in noodgevallen. Deze verzekering wordt actief op het moment dat er zich iets voordoet waardoor jij onmogelijk op reis kan gaan en noodgedwongen de vakantie moet annuleren. Je ontvangt doorgaans de volledige reissom retour. Er zijn wel strenge voorwaarden aan de annuleringsverzekering verbonden, maar je kan als regel aanhouden dat deze verzekering uitkeert als er zich bijvoorbeeld, een overlijden voordoet binnen de familie, of als er een andere ernstige situatie binnen de familie is ontstaan. Ook als jij of je reispartner(s)ziek wordt kan je aanspraak maken op de annuleringsverzekering.

 

Ook als de vakantie plotseling moet worden onderbroken

Het geld dat je betaald hebt voor jou vakantie is middels de annuleringsverzekering veilig gesteld in geval jij plotseling de reis moet annuleren omdat er iets ernstig aan de hand is. Maar het kan ook zijn dat je al op vakantie bent en je moet ineens eerder terug naar huis. Als jij de strandvakantie op Aruba een week eerder moet onderbreken door bijvoorbeeld het overlijden van een naast familielid, dan krijg je van de annuleringsverzekering het restant aantal vakantiedagen op Aruba vergoed. Je moet immers eerder naar huis terug, en mist hierdoor een deel van de vakantie. Het ticket dat je moet kopen voor de terugreis is een weer een zaak voor de reisverzekering.