We groeien er mee op en weten daarom niet beter, op vakantie neem je een reisverzekering mee. Maar waarom moet je een reisverzekering afsluiten? Dat is een goede vraag. We zijn immers tot over onze oren verzekerd. Sterker nog, Nederlanders behoren tot de best verzekerde landen ter wereld. Een reisverzekering lijkt dan ook heel logisch. En dat is het ook. De verzekeringen die we voor thuis hebben lopen zijn namelijk niet geldig als we op pad zijn. We nemen vaak een hoop spullen mee op reis en bij elkaar zijn al die zaken vaak flink wat geld waard. Als je dan per ongeluk je dure camera laat vallen, dan is het fijn als de verzekering uitkeert.

 

Voorwaarden en dekking checken

Op vakantie doen we vaak dingen die we thuis niet doen. We zijn veel op pad en nemen tassen vol spullen en kleding met ons mee. Maar een gezellige dag op het strand kan zomaar een drama worden als je net even bij je spullen bent weg gegaan om een duik in de zee te nemen, en je bij terug komst merkt dat je tas weg is. Portemonnee, telefoon, camera. Alles weg. De verzekering die je thuis hebt lopen zijn voor zit soort zaken niet geschikt en daarom is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Het is niet gegarandeerd dat je verzekering alle schade uit zal keren, hiervoor dien je zelf goed de voorwaarden en de dekking door te nemen.

 

Reisverzekering  afsluiten met 24/7  internationaal noodnummer

In geval van diefstal, of dit nu vanaf het strand is of op een terrasje, is het belangrijk om aangifte te doen. Dat moet je doen bij de lokale politie. Dat kan een hoop gedoe zijn en veel tijd kosten. Veel mensen hebben geen zin om urenlang in een heet politiebureau te zitten in een vreemd land, en denken dat het wel goedkomt als zij thuis komen. Je kan dan voor de zekerheid het beste je verzekeraar bellen. Die hebben meestal een internationaal nood nummer dat 24 uur per dag bereikbaar is.

 

Geld en medische kosten mee laten verzekeren

Reisverzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Als je veel contant geld meeneemt dan kan het zinvol zijn om dit extra mee te verzekeren in je reisverzekering. In de meeste landen kan je met een credit card of een pinpas betalen, maar er zijn gebieden waar contact geld onmisbaar is omdat er in geen velden of wegen pinapparaten zijn. Een andere reden waarom je een reisverzekering zou kunnen afsluiten met een extra dekking is wanneer je naar een land gaat buiten Europa. Je kan dan medische kosten op laten nemen in de dekking.