Wanneer je op wintersport gaat moet je van te voren vaak erg veel regelen. De kosten van de vakantie kunnen daarnaast erg hoog uitvallen. Het blijft echter belangrijk om juist voor wintersport een goede reisverzekering af te sluiten, aangezien de kans op ongelukken tijdens een dergelijke vakantie erg hoog is. Het is belangrijk om bij het afsluiten van een reisverzekering goed aandacht te besteden aan de speciale wintersportdekking. Deze verzekering dekt meer kosten dan de standaard reisverzekering, zoals skiuitrusting en skipassen. Het is daarnaast aan te raden om de medische kosten mee te verzekeren voor het geval je een ongeluk krijgt tijdens je skivakantie. De kosten van medische hulp kunnen in landen als Oostenrijk en Zwitserland erg hoog uitvallen en dus is het belangrijk om zowel wintersportdekking als dekking van geneeskundige kosten af te sluiten.

 

Wintersportdekking

Wintersportdekking sluit je af als je op wintersport gaat, bijvoorbeeld voor een skivakantie. Voor een skivakantie heb je vaak erg veel materialen nodig, zoals ski’s en een skiuitrusting. Als je deze materialen koopt of huurt zijn ze met een wintersportdekking verzekerd. Daarnaast worden ook skipassen verzekerd en de skilessen die je niet hebt gevolgd, bijvoorbeeld in het geval van een ongeluk. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van diefstal van je ski’s dan zullen de kosten hiervan worden gedekt door de wintersportdekking. Het is echter heel belangrijk om naast de wintersportdekking ook een dekking voor geneeskundige kosten af te sluiten. Wanneer je beide dekkingen hebt afgesloten is het voor jezelf duidelijk dat je goed bent verzekerd.

 

Geneeskundige kosten

Onder geneeskundige kosten vallen bijvoorbeeld een ziekenhuisopname of zorg die je wordt verleend tijdens een ongeval. Omdat je op het moment van het ongeval op wintersport bent is het belangrijk om dus beide dekkingen, de wintersportdekking en de dekking van de geneeskundige kosten, af te sluiten. Kosten voor medische hulp zoals spoedeisende hulp worden vergoed tot het in Nederland geldende maximale tarief. De kosten vallen in landen als Oostenrijk en Zwitserland vaak echter hoger uit, omdat de zorgkosten er vele malen duurder zijn. Deze hogere kosten worden in de meeste gevallen alleen vergoed indien je zowel een wintersportdekking als een dekking van de geneeskundige kosten hebt afgesloten. Zo worden in dit geval extra gemaakte kosten voor medische hulp worden vergoed, zoals een eventuele helikoptervlucht. Het is zeer belangrijk om in zo’n geval een dekking voor geneeskundige kosten af te sluiten, omdat de kosten van een helikoptervlucht vele malen hoger zijn dan bijvoorbeeld de kosten van een ambulance in Nederland.