Wanneer je voor je studie of stage naar het buitenland gaat zijn er vaak erg veel dingen die je moet regelen. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar de juiste reisverzekering voor de tijd die je in het buitenland door gaat brengen. Veel reisverzekeringen bieden een optie voor dekking tijdens je studie of stage. Deze dekking geldt bijvoorbeeld voor diefstal van je eigendommen of vergoeding van medische of geneeskundige kosten in het geval van een ongeluk. Het is belangrijk om op tijd na te gaan of je reisverzekering deze kosten vergoed. Mocht het niet helemaal duidelijk zijn kan je natuurlijk altijd contact opnemen met je reisverzekeraar. Zij kunnen uiteraard je vragen beantwoorden.

 

Werken in het buitenland

Wanneer je voor je stage of studie in het buitenland een werkopdracht uit gaat voeren dan zijn de regels hiervoor heel anders dan wanneer dit niet het geval is. Tijdens een werkopdracht is het stagebedrijf of de school waar je de werkopdracht voor uitvoert verantwoordelijk voor je verzekering. Deze werkzaamheden vallen dus niet onder je reisverzekering en hiervoor hoef je zelf dus geen verzekering af te sluiten. Wanneer het de bedoeling is dat je geld gaat verdienen voor de werkopdracht, dan worden eventuele ongevallen niet gedekt door de reisverzekering. Het is belangrijk om dit goed te bespreken met je stagebedrijf of studie, aangezien je op deze manier informatie kan krijgen over de verzekeringen die zij voor je afsluiten. Je reisverzekering dekt wel de kosten voor bijvoorbeeld diefstal of medische hulp na een ongeval in je vrije tijd en dus de tijden waarop je niet werkt.

 

Reisverzekering

Voor elk land zijn de regels voor een reisverzekering anders. Het is belangrijk om te kijken wat de specifieke regels zijn voor het land waar je heen gaat voor je studie of stage. Elk land kent namelijk andere risico’s en daardoor kan een reisverzekering voor bepaalde landen hoger uitvallen dan voor andere landen. Daarnaast kunnen voor sommige landen aanvullende verzekeringen aan te raden zijn. Voor een langdurige stage of opdracht voor je studie is het aan te raden om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Deze biedt dekking voor onkosten gedurende een langere periode dan een reguliere reisverzekering. Het is hierbij wel belangrijk om te letten op het aantal aaneengesloten reisdagen. Een reis van langere duur met een hoog aantal gekozen dagen is bijvoorbeeld duurder dan een kortere reis. Vaak biedt een verzekeraar de mogelijkheid om het aantal gekozen dagen te wijzigen tijdens de reis, mocht je bijvoorbeeld besluiten om eerder terug te keren dan hoef je dus niet altijd voor het aantal dagen te betalen dat je in de eerste instantie had gekozen.