Voor de vakantie zijn er twee soorten reisverzekeringen die je kan afsluiten. De kortlopende en de doorlopende reisverzekering. Als je eenmaal per jaar op vakantie gaat, bijvoorbeeld twee weken op de camping in Frankrijk, dan is het zeer waarschijnlijk dat een kortlopende reisverzekering voor jou het beste is. Maar als je veel vrije tijd tot je beschikking hebt en graag op pad bent, dan kan een doorlopende reisverzekering veel beter bij je passen. Het voordeel van de doorlopende reisverzekering is dat je het hele jaar geen omkijken hebt naar een reisverzekering en altijd verzekerd bent, waar je ook gaat. Je kan beide verzekeringen online afsluiten.

 

Bij online reisverzekering afsluiten voorwaarden vergelijken

Voor het bepalen welke soort verzekering het gaat worden is het belangrijk dat je in beeld hebt of je in het komende jaar meer dan 1 of 2 keer op reis gaat. Als je zeker weet dat je eenmaal op vakantie gaat dan kan je online een reisverzekering afsluiten. Die zijn vaak zeer voordelig. Maar voordat je een keuze kan maken moet je wel eerst een lijstje maken met de zaken die jij belangrijk vindt, en wat je verzekerd wilt hebben. Als je bijvoorbeeld twee weken naar de Costa Del Sol gaat dan heb je een andere dekking nodig dat wanneer je gaat bergbeklimmen in het Andes gebergte. Vergelijk vervolgens op de dekking en voorwaarden van de online verzekering voordat je kiest om die af te sluiten.

 

Goedkoop niet altijd de beste keuze

Omdat er ruim 20 verschillende verzekeringmaatschappijen zijn is de premie voor een kortlopende reisverzekering vaak zeer voordelig. De verzekeraars concurreren tegen elkaar op en daar kan jij goed van profiteren. Maar let er wel goed op dat je de dekking en de voorwaarden van de verzekeringen met elkaar vergelijkt. De goedkoopste reisverzekering hoeft niet de beste te zijn. Het hangt er helemaal vanaf wat jij gedekt wilt hebben, en of er bijzondere voorwaarden zijn die de verzekeraar stelt. Tijdens het online afsluiten van de reisverzekering kan je dat zelf doen en weet je precies welke reisverzekering het meest bij jou past.

 

Op het laatste moment nog even snel online reisverzekering afsluiten

Het online afsluiten van een reisverzekering is snel en efficiënt. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat je bepakt en bezakt met de trein op weg bent naar Schiphol en dat je ineens realiseert dat je vergeten bent een reisverzekering te regelen. Op zo’n moment kan je met je mobiel een reisverzekering afsluiten. Het enige dat je nodig hebt zijn je persoonlijke gegevens, de details met betrekking tot de reis en de locatie, en je pinpas of een creditcard. Je kan dan onderweg nog snel even online de reisverzekering afsluiten.