Een goede reisverzekering is noodzakelijk als je op vakantie gaat. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor reisverzekeringen en bestaat er allerlei aanvullende reisverzekeringen. Het is verstandig om deze goed te bekijken voor je op vakantie gaat om zo een goede keuze te kunnen maken. Het is belangrijk dat je let op de duur van de reis en of je dus een kortlopende of doorlopende reisverzekering nodig hebt. Daarnaast gelden er een aantal voorwaarden voor vergoedingen en geldt natuurlijk altijd nog je eigen risico. Wanneer je op wintersport gaat is het handig om aanvullende verzekeringen af te sluiten, aangezien wintersport gezien wordt als gevaarlijke sport. Voor andere gevaarlijke sporten kun je uiteraard ook aanvullende verzekeringen afsluiten.

 

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de periode van je vakantie. Ga je in de zomervakantie bijvoorbeeld twee weken op vakantie, dan sluit je de kortlopende reisverzekering alleen af voor deze twee weken. Ga je echter langer op vakantie dan kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten. Deze is vaak een langere periode geldig, vaak zelf een jaar, waardoor je ook goed verzekerd bent wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Ook als je soms een weekendje weg gaat is een doorlopende reisverzekering erg handig.  Een doorlopende reisverzekering is in deze gevallen vaak voordeliger dan wanneer je iedere keer een kortlopende reisverzekering af zou sluiten.

 

Aanvullende dekkingen

Voor elke vakantie zijn er aanvullende dekkingen mogelijk. Als je op wintersport gaat is het belangrijk om een aanvullende verzekering af te sluiten voor medische of geneeskundige kosten, aangezien de medische kosten in wintersportlanden vaak hoger zijn dan in Nederland. Medische kosten worden namelijk zonder aanvullende verzekering vergoed tot maximaal 100% van het geldende tarief in Nederland. Wintersport wordt daarnaast gezien als gevaarlijke sport. Voor het beoefenen van gevaarlijke sporten is het belangrijk om een aanvullende dekking af te sluiten voor gevaarlijke sporten. Alleen met deze dekking worden medische kosten na een ongeval tijdens het beoefenen van een gevaarlijke sport vergoed. Voor een zakenreis zijn er speciale zakenreisverzekeringen mogelijk, die naast de reizen ook dekking bieden tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Voor studenten en jongeren zijn er speciale reisverzekeringen mogelijk. Ga je bijvoorbeeld voor studie of stage naar het buitenland of ga je backpacken of een wereldreis maken dan zijn er voor elk van deze situaties speciale reisverzekeringen en aanvullende dekkingen mogelijk. Het is verstandig om contact te hebben met je verzekeraar voor het afsluiten van een reisverzekering, aangezien zij je goed kunnen helpen met het uitzoeken van een passende reisverzekering.