Een reisverzekering sluit je af voor een vakantie of een korte trip. Met deze verzekering dek je de waardevolle spullen die je bij je hebt in geval van schade of diefstal. Daarnaast ben je gedekt voor spoedeisende hulp. Je kan deze reisverzekering uitbreiden naar jou wensen en situatie. Als je meer dan 2 keer in één jaar op vakantie gaat dan kan je er voor kiezen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je dit doet moet je wel aangeven als er meer personen op de polis moeten. De verzekeringsmaatschappij verzekerd kinderen niet automatisch mee.

 

Jonger dan 5 jaar doorgaans gratis mee verzekerd

Het lijkt zo logisch, een online reisverzekering afsluiten voor de vakantie op de camping en er dan van uit gaan dat de kinderen ook meeverzekerd zijn. Als je de reisverzekering bij je eigen verzekeraar hebt afgesloten dan is die gedachte wel te verklaren, maar als je de reisverzekering bij een ander hebt afgesloten dan weten zij natuurlijk niet of er überhaupt andere gezinsleden zijn. Kinderen die mee gaan op reis moet je dan ook extra opgeven. Als de kinderen jonger zijn dan 5 jaar dan rekenen de meeste verzekeringmaatschappijen niets extra’s.

 

Kinderen op hetzelfde adres ingeschreven

Een voorwaarde die de meeste verzekeraars stellen voor het kunnen  meeverzekeren van de kinderen op dezelfde polis is dat de kinderen op hetzelfde adres als jij moeten wonen. Dat kan vervelend zijn als je gescheiden bent en je kinderen niet bij jou ingeschreven staan. In dit soort gevallen is het raadzaam rechtsreeks contact te maken met de klantenservice van je eigen verzekeraar. Als je er daar niet uitkomt kan je het bij de andere verzekeringsmaatschappijen proberen. De regels per verzekeringsmaatschappij kunnen onderling behoorlijk verschillen.

 

Kind alleen op reis een eigen verzekering

Als je een doorlopende reis verzekering hebt en je hebt de kinderen daar ook in ondergebracht dan zal deze verzekering jaarlijks automatisch vernieuwen. Afhankelijk van de voorwaarden van de verzekeraar moet je er op rekenen dat zij extra premie gaan rekenen als de kinderen de 5 jarige leeftijd passeren. Daarnaast is het zo dat als een kind op kamp gaat, en dus een paar nachten van huis is, je hiervoor een aparte reisverzekering moet afsluiten. Jij zal dan als verzekeringsnemer de premie betalen en je kind is de verzekerde voor het aantal dagen dat is opgegeven.