Voor jongeren zijn er twee manieren mogelijk voor het afsluiten van een reisverzekering. Er  wordt onderscheid gemaakt tussen jongeren tot 18 jaar en ‘jongeren’ tot 27 jaar. Voor jongeren is het vaak verstandig om een andere reisverzekering af te sluiten dan bijvoorbeeld ouderen, omdat je vaak andere dingen gaat doen op vakantie. Je kunt een gevaarlijke sport gaan beoefenen zoals diepzeeduiken of raften. Hiervoor is echter een andere reisverzekering nodig dan bijvoorbeeld de reisverzekering van je ouders. Jongeren hebben de keuze uit een kortlopende en een doorlopende reisverzekering. Ga je bijvoorbeeld vaak op vakantie of ga je vaak gevaarlijke sporten beoefenen, dan ben je met een doorlopende reisverzekering het hele jaar door verzekerd. Ga je enkele keren per jaar op vakantie en doe je niet aan een gevaarlijke sport, dan is een kortlopende verzekering handiger.

 

Reisverzekering afsluiten

Jongeren kunnen op twee manieren een reisverzekering afsluiten. Voor jongeren onder de 18 jaar is het mogelijk om een reisverzekering te hebben, echter kunnen ze deze niet zelf afsluiten. Dit moet gedaan worden door de ouders. Zij kunnen dit regelen met de verzekeraar. De afgesloten reisverzekering zal op de naam van de jongere komen te staan, terwijl de premie betaalt zal worden door de ouders. Mocht je besluiten om een gevaarlijke sport te gaan beoefenen dan kunnen je ouders daarvoor aanvullende verzekeringen afsluiten. Ben je ouder dan 18 jaar dan is het mogelijk om zelf je reisverzekering af te sluiten. Het is belangrijk om te weten dat je echter tot je 27 wordt bijgeschreven kunt staan op de reisverzekering die je ouders hebben afgesloten. Als je dus op vakantie gaat met je ouders en je bent nog geen 27, dan hoef je dus niet zelf een reisverzekering af te sluiten. Ook in dit geval kun je beter zelf een reisverzekering afsluiten als je van plan bent om andere activiteiten te ondernemen dat je ouders, zoals gevaarlijke sporten.

 

Gevaarlijke sporten

Wanneer je met je ouders op vakantie gaat kan het zijn dat je zelf andere activiteiten gaat ondernemen. Je kan bijvoorbeeld gaan surfen, bergbeklimmen, duiken of abseilen. Het is belangrijk om goed te weten welke sporten als gevaarlijk worden gezien, aangezien je hiervoor een aanvullende reisverzekering af moet sluiten. Sluit je deze aanvullende reisverzekering niet af dan worden medische kosten na een ongeval tijdens het sporten niet vergoed en ook schade aan de gehuurde uitrusting zal niet vergoed worden. Wil je zeker weten dat je goed bent verzekerd dan is het aan te raden om contact op te nemen met je verzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen welke sporten als gevaarlijk worden gezien en kunnen je een passende reisverzekering aanbieden.