Een verzekering is nooit een standaard product, al wordt die in eerst instantie wel zo aangeprezen. Het is doorgaans dat verzekeringen een basisdekking hebben en voor het vervolg afhankelijk zijn van de persoon die de verzekering afsluit. Zoveel mensen, zoveel wensen. Met reisverzekeringen is dat net zo. En als je jong en student bent, dan is het natuurlijk belangrijk dat je onderzoekt wat de meest geschikte reisverzekering voor studenten is. Dat betekent niet dat je alleen naar de prijs moet kijken maar dat je als student ook andere verzekering behoeften hebt dan bijvoorbeeld ouderen.

 

Maximum bedrag verzekerd voor bagage

De meeste bekende verzekeringsmaatschappijen in Nederland bieden reisverzekeringen aan die speciaal voor studenten bedoeld zijn. Net als alle andere reisverzekeringen kan je als student kiezen voor een kortlopende reisverzekering, of een doorlopende reisverzekering. Om te kunnen bepalen wat de meest geschikte studenten reisverzekering voor jou is het belangrijk om de polisvoorwaarden te weten en die met elkaar te vergelijken. Om dit te kunnen doen moet je op een rijtje zetten wat je allemaal verzekerd wilt hebben. Houd er rekening mee dat er vaak een maximum bedrag aan de te vergoeden bagage zit.

 

Dure spullen slechts deels verzekerd

Net als dat jongeren bij autoverzekeringen veelal meer moeten betalen voor de premie, omdat zij een groter risico vormen op ongevallen, moeten jongeren, en dus ook studenten, er rekening mee houden dat het te verzekeren bedrag per item lager uitvalt dan dit het geval is bij ouderen. Een hele dure camera meenemen op je skivakantie is dan ook niet nodig omdat je in geval van schade of diefstal maar een deel van de waarde van het toestel vergoed krijgt. Ga je niet ver op reis maar blijf je in Nederland, dan hoef je niet veel bij te verzekeren, of zelfs helemaal niet. Een basis reisverzekering voor studenten is dan voldoende. Voor minder dan 2 euro per maand heb je al een doorlopende reisverzekering.

 

Meest geschikte reisverzekering voor studenten afhankelijk van soort reis

Een ski vakantie of een snorkel- of duikvakantie verlangt een andere dekking dan een vakantie op de camping in Drenthe. De verzekeringsmaatschappijen weten dat studenten die op ski’s staan een groter risico vormen en hebben daar dan ook hun polisvoorwaarden op aangepast, met de daarbij   behorende premie. Bij het vergelijken dien je dit soort zaken op een rijtje te zetten zodat je een eerlijke vergelijking maakt en dat je dekking en voorwaarden duidelijk inzichtelijk hebt. Door met deze zaken rekening te houden weet je snel welke reisverzekering het meest geschikt is voor studenten.