Op vakantie gaan is altijd weer ontzettend leuk, en we kijken er maandenlang naar uit. In die tussenliggende tijd kunnen we mooi rondkijken voor de meest geschikte, of goedkoopste reisverzekering. Dat kan je in de meeste gevallen online doen. Je weet dan binnen enkele minuten wat voor jou de beste reisverzekering is. Maar het is dan nog de vraag of het een kortlopende of een doorlopende reisverzekering moet worden. Voordat je dit kan bepalen is het goed om te weten wat een kortlopende reisverzekering is. Bijna ieder verzekeringsmaatschappij biedt kortlopende reisverzekeringen aan. Ook het reisbureau kan deze vorm van verzekeren aanbieden.

 

Begint op de dag van vakantie en eindigt bij thuiskomst

Als je eenmaal per jaar op vakantie gaat, bijvoorbeeld twee weken op de camping aan het Gardameer in Italië met het hele gezin, dan is een kortlopende reisverzekering de beste optie. Deze reisverzekering begint te lopen op de dag dat jij op reis gaat en eindigt de dag dat je weer thuis komt. De gehele vakantie is de kortlopende reisverzekering geldig en dekt alles wat in de polis is opgenomen. Bij het kiezen van de dekking is het belangrijk dat je precies weet wat je meeneemt, en of er bijzonderheden zijn waar rekening mee gehouden moet worden.

 

Korter dan drie weken op vakantie per jaar past bij kortlopende reisverzekering

Voor mensen die korter dan drie weken per jaar op reis gaan is een kortlopende reisverzekering een zeer goede keuze. Ga je langer of vaker op vakantie in één jaar, dan zou je kunnen denken aan een doorlopende reisverzekering. Je moet er dan aan denken dat een weekendje naar de Ardennen, of een city trip naar Londen, ook valt onder de dekking van die reisverzekering. Dus als je dat van te voren weet kan je die keuze op tijd maken. Ga je echt niet langer dan in totaal drie weken per jaar op reis dan is de kortlopende reisverzekering de beste keus. Vergeet niet dat je de datum van vertrek en de datum van thuiskomst gebruikt voor de dekking.

 

Rest van het jaar geen omkijken naar verzekering

Het voordeel van een kortlopende reisverzekering is dat je er de rest van het jaar geen omkijken naar hebt. Je sluit de reisverzekering af voor de periode dat je op vakantie bent en daarna verloopt de polis vanzelf. Daar hoef je niets voor te doen.  In de vakantieperiode zijn de spullen die je bij je hebt meeverzekerd. Krijg je tijdens de vakantie schade aan je camera, dan is die in de meeste gevallen verzekerd. Wordt je camera, of iets anders gestolen, dan moet je aangifte doen bij de lokale politie om van de verzekering de schade uitgekeerd te krijgen.