We hebben steeds meer vrije tijd tot onze beschikking en gaan er daarom ook vaker tussenuit. Dat kan de ene keer een weekendje aan zee zijn, en de andere keer zit je ineens op een terrasje in Parijs. Zeker met de last minute acties kan je dergelijke uitjes op het laatste moment regelen, en zit je een paar uur later in de TGV, onderweg naar dat romantische hotelletje achter de Champs ‘d Elysees. Maar in de haast van het koffer pakken en de rit naar het station moet je niet vergeten een reisverzekering af te sluiten. Want als je een trip gaat maken is het verstandig dat je spullen die je bij je hebt goed verzekerd zijn.

 

Het hele jaar door verzekerd voor trips en reizen

Voor mensen die af en toe een trip maken, gepland of spontaan, is het de overweging waard om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Met deze reisverzekering ben je namelijk het gehele jaar door verzekerd. Ook als je geen vakantie gepland hebt. Je kan dus zonder problemen in de auto stappen en besluiten naar Berlijn te rijden zonder dat je hiervoor de verzekeringsmaatschappij hoeft in te lichten. Het is wel verstandig dat je de doorlopende reisverzekering van te voren afstemt op je te verwachten reisgedrag. Je kan tussentijds de dekking verhogen als je bijvoorbeeld buiten Europa of op wintersport gaat.

 

Niet nodig vakantie door te geven aan verzekeringsmaatschappij

Als je een doorlopende reisverzekering afsluit dan weet je dat je elke dag van het jaar verzekerd bent op de momenten dat je niet thuis bent. Je hoeft voorafgaand aan je reis niet door te geven aan de verzekeraar wat je gaat doen of waar je heen gaat. Deze reisverzekering is ideaal voor mensen die vaker dan twee maal per jaar op vakantie gaan, of houden van het maken van spontane trips. Dat hoeft niet noodzakelijk een vakantie naar het buitenland te zijn. Ook een dagtrip naar Ameland valt onder de doorlopende reisverzekering. De spullen die je bij je hebt zijn middels de doorlopende reisverzekering gedekt.

 

Doorlopende verzekering verlengt automatisch per jaar

Je kan bij je huidige verzekeraar vragen wat een doorlopende reisverzekering bij hen kost. Vaak is het zo dat je korting krijgt omdat je al andere verzekeringen hebt lopen. Het extra voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat de premie zeer laag kan zijn. Als je met regelmaat op pad gaat dan is een doorlopende reisverzekering een goed optie. Eenmaal per jaar krijg je een bericht van de verzekeringsmaatschappij of je de doorlopende reisverzekering wilt handhaven. Het kan ook zijn dat die automatisch weer een jaar door loopt, tenzij jij doorgeeft dat jij de verzekering wilt opzeggen.