Net als alle andere verzekeringen die er zijn is een reisverzekering een op maat product. Wat de beste reisverzekering is ligt dan ook aan veel verschillende zaken. Een vakantie op een camping in Nederland vereist een heel andere dekking dan een trektocht door de Himalaya in Tibet. Daarnaast is de samenstelling van het gezin een belangrijke factor en speelt de waarde van de spullen die worden meegenomen een belangrijke rol. Als je alleen op vakantie gaat naar Terschelling, met alleen je mobiele telefoon en wat kleding, dan heb je een heel andere dekking nodig dan het echtpaar dat twee weken gaat duiken op Aruba.

 

Premie en dekking vergelijken

Voordat je kan concluderen wat de beste reisverzekering is moet je voor jezelf de eisen en wensen bepalen. Je kan dan online reisverzekeringen met elkaar gaan vergelijken. Het is logisch als je dan als eerste naar de premie kijkt. Het is echter aan te bevelen om daarnaast ook naar de dekking per aanbieder te kijken, en die naast elkaar te leggen. Vooral als je naar het buitenland gaat en gevaarlijke sporten gaat doen zoals, bergbeklimmen of skiën, komen er heel wat zaken om de hoek kijken die de premie de lucht in kunnen doen schieten. Of als de premie laag is, dan kan het zo zijn dat de dekking lager is dan bij de duurdere reisverzekering.

 

Check de feedback van andere klanten

In veel gevallen is de reisverzekering die je bij een bekende verzekeringsmaatschappij neemt zeer goed. De Nederlandse verzekeraars moeten aan veel regels voldoen en staan stuk voor stuk onder toezicht van de autoriteiten. Het afsluiten van een reisverzekering bij een bekende verzekeringsmaatschappij is dan ook doorgaans betrouwbaar, en goed te noemen. Wat de beste reisverzekering is zal je merken als jij al jouw eisen op een rijtje hebt gezet en die gecheckt hebt met de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Het kan een hulpmiddel zijn om de feedback van de klanten van de aanbieders na te lezen. Zo kan je er achter komen hoe snel er wordt uitgekeerd in geval van schade of diefstal.

 

Eigen verzekeringsmaatschappij vaak heel goed en voordelig voor reisverzekering

Het is zeer waarschijnlijk dat je een verzekeringspakket hebt lopen waar onder meer de inboedel- en opstalverzekering zijn ondergebracht. Het kan de moeite waard zijn om deze verzekeraar te vragen wat hun voorwaarden, dekking en premie zijn van de reisverzekering die jij wilt hebben. De kans is groot dat die op hetzelfde prijsniveau uitkomt, of zelfs lager in premie is. Dat kan omdat veel verzekeringsmaatschappijen pakketkortingen aanbieden. En als je de verzekeringen van thuis daar hebt lopen dan zal de reisverzekering ook wel goed zitten, zo mag je aannemen.