Voor het dagelijkse leven zijn we voor de meest voorkomende zaken verzekerd. De inboedelverzekering dekt de losse spullen die je bezit zoals de tv, stereo, meubilair, sieraden, etc., en de zorgverzekering gebruiken we voor de tandarts, huisarts en het ziekenhuis. Maar als we op vakantie gaan wordt het ineens anders. We nemen dan meestal een belangrijk deel van onze waardevolle bezittingen mee op reis zoals, camera’s, sieraden, kleding, etc. En buitenshuis is de inboedelverzekering niet geldig dus moeten we een andere manier vinden om die bezittingen te verzekeren, en dat kan met de reisverzekering. Maar hoe kan je overstappen van reisverzekering als je ergens anders heen wilt?

 

Overstappen van reisverzekering alleen van toepassing bij een doorlopende reisverzekering

De reis verzekering is in Nederland volledig ingeburgerd. Iedereen die op vakantie gaat kent de reisverzekering en sluit er één af zodra bekend is wanneer de vakantie zal plaatsvinden. Je kan deze tijdelijke verzekering zien als een aanvulling op je huidige verzekeringspakket oftewel, een ietwat uitgebreide mobiele inboedelverzekering. De reisverzekering is geldig tijdens je vakantie en je kan kiezen voor een binnenland of werelddekking. Je kan daarnaast kiezen om een doorlopende reisverzekering te nemen. Dat is handig als je vaker per jaar op vakantie gaat. Zo hoef je niet apart een verzekering voor de reis af te sluiten en kan je die ook niet vergeten. Overstappen van reisverzekering, als je een doorlopende hebt, kan meestal per jaar.

 

Overstappen van reisverzekering tijdens loopjaar is kostbaar

De doorlopende reisverzekering sluiten veel mensen bij hun huidige verzekeringmaatschappij af, waar ook de andere  verzekeringen lopen. De doorlopende reisverzekering wordt dan opgenomen in het pakket en heeft dezelfde regels als de overige verzekeringen, die meestal per jaar worden herzien. Je kan dus wel overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij maar omdat de reisverzekering een jaar vast staat schiet dat officieel gezien meestal niet op. Na een jaar kan je de reisverzekering wel opzeggen en ergens anders heen gaan. Daar zijn verder geen kosten aan verbonden. Als je tussentijds, dus binnen het loopjaar,  wilt overstappen betaal je in de meeste gevallen toch de premie voor dat hele jaar.

 

Losse reisverzekeringen is overstappen niet van toepassing

Als je een reisverzekering afsluit per vakantie dan zit je sowieso nergens aan vast. Je bent vrij om een reisverzekering af te sluiten waar jij dat wilt. Bij het reisbureau wordt vaak bij het boeken een reisverzekering aangeboden. Dat is makkelijk en zo ben je meteen klaar maar je betaalt dan wel vaak meer dan ergens anders. Online reisverzekeringen met elkaar vergelijken kan je geld besparen. En je kan ook bij je huidige verzekeringsmaatschappij een tijdelijke reisverzekering afsluiten. Overstappen van reisverzekering is dus alleen van toepassing bij doorlopende reisverzekeringen en kan per jaar kosteloos gedaan worden.