Wanneer je op vakantie gaat om een gevaarlijke sport te beoefenen, zoals parachutespringen of bergbeklimmen, dan is het belangrijk om van te voeren een goede reisverzekering af te sluiten. Niet elke reisverzekering biedt dekking voor de kosten voor medische hulp die je nodig hebt wanneer je iets overkomt tijdens het beoefenen van een gevaarlijke sport. De meeste gevaarlijke sporten vallen niet binnen de standaard dekking van je reisverzekering. Hiervoor zul je dus een aanvullende verzekering moeten afsluiten, of een speciale reisverzekering die wel deze kosten voor medische hulp dekt. Vaak kun je hiervoor binnen je reisverzekering een dekking afsluiten voor bijvoorbeeld gevaarlijke sporten of voor geneeskundige hulp. Alleen in dat geval worden de gemaakte medische kosten vergoed door je verzekeraar.

 

Gevaarlijke sporten

Er zijn erg veel sporten of activiteiten die worden gezien als gevaarlijke sporten. Deze zijn onder andere: parachutespringen, deltavliegen, zweefvliegen, paragliding, hanggliding, abseilen, bergbeklimmen, kiten, raften, wildwatervaren, diepzeeduiken en het afdalen in grotten. Het is daarnaast erg belangrijk om te weten dat wintersport ook wordt gerekend tot gevaarlijke sport. Wanneer je dus op wintersport gaat voor bijvoorbeeld een skivakantie, dan wordt dit gezien als een gevaarlijke sport en is het dus belangrijk om hier rekening mee te houden bij het afsluiten van een reisverzekering. Om er zeker van te zijn dat jouw sport wordt vergoed vanuit je reisverzekering dan is het verstandig om hiervoor contact op te nemen met je reisverzekeraar. Zij kunnen al je vragen beantwoorden en weten precies welke verzekering er in jouw situatie nodig is. Zo weet je zeker dat je goed bent verzekerd tijdens je vakantie.

 

Medische kosten

Medische kosten of geneeskundige kosten die worden gemaakt nadat je gewond bent geraakt bij het beoefenen van een sport die wordt gezien als gevaarlijk, worden alleen vergoed als je hier dus rekening mee hebt gehouden bij het afsluiten van je reisverzekering. De medische of geneeskundige kosten worden dan vergoed tot maximaal 100% van het in Nederland geldende tarief. Aangezien deze kosten hoog uit kunnen vallen in sommige landen, zoals landen in Scandinavië of bijvoorbeeld Oostenrijk, dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten voor geneeskundige kosten. Kosten voor medische of geneeskundige hulp die dan worden gemaakt kunnen alleen vergoed worden als je zowel een dekking voor geneeskundige kosten als een dekking voor gevaarlijke sporten hebt afgesloten. Het is verstandig om altijd beide dekkingen af te sluiten om er zeker van te zijn dat je goed bent verzekerd, aangezien dit een prettig idee is wanneer je gevaarlijke sporten gaat beoefenen.