Wanneer je op vakantie gaat is het altijd prettig als je goed verzekerd bent. Op vakantie wil je je juist nergens zorgen over maken. Met een goede reisverzekering is er sprake van een goede dekking en kan je dus met een gerust hart op vakantie. Het is belangrijk om voor je vakantie goed te kijken naar wat je reisverzekering allemaal dekt, zodat je precies weet wat je moet doen in het geval er toch iets onverwachts gebeurd. De reisverzekeringen hebben voorwaarden voor de geboekte reis of overnachtingen, de bagage die je bij je hebt, een ongeval of medische hulp en voor gevaarlijke sporten.

 

Boekingsbewijs

Het is zeer belangrijk om een bewijs te hebben van de geboekte reis of de geboekte overnachtingen. Zonder dit boekingsbewijs kun je de reis niet aantonen en kunnen bijvoorbeeld ongevallen of medische hulp niet vergoed worden. De geboekte reis of de geboekte overnachtingen vallen in dat geval niet onder je reisverzekering. Wanneer je tijdens je reis of overnachtingen een beroep wilt doen op je reisverzekering dan moet er dus sprake zijn van een geboekte reis of overnachtingen. Wanneer je een dagje weg gaat dan kun je vaak geen boekingsbewijs tonen en kun je dus geen beroep doen op je reisverzekering. Het is verstandig om in het geval van een geboekte reis of vakantie een boekingsbewijs of een kopie hiervan bij je te hebben, zodat je deze ten alle tijden kunt laten zien.

 

Dekking

Tijdens je reis of overnachtingen is je bagage verzekerd tegen eventuele schade, diefstal of bagage verlies. Het is belangrijk om direct te melden dat er sprake is van schade. Deze schade moet echter veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld een ongeval en mag niet opzettelijk zijn aangebracht. Wanneer je simpelweg je bagage vergeet of onbeheerd achterlaat dat wordt dit dus niet vergoed, omdat dit eenvoudig te voorkomen was geweest. Je krijgt de schade wel vergoed wanneer er sprake is van diefstal die plaatsvindt terwijl je je spullen bij je draagt of wanneer een luchtvaartmaatschappij je bagage kwijt is geraakt. Wanneer je zelf in een ongeluk terecht komt dan is het belangrijk om snel contact op te nemen met je reisverzekeraar, die je kan helpen met het bezoek aan een ziekenhuis en als het nodig is een terugvlucht. Door tijdig aan te geven wat er is gebeurd is het makkelijker om later de gemaakte kosten vergoed te krijgen. Ten slotte is het belangrijk om aan te geven dat je tijdens je reis of overnachting een gevaarlijke sport gaat beoefenen. Geef je dit niet van te voren aan en krijg je tijdens het uitoefenen van de sport een ongeluk dat worden deze kosten niet gedekt.