Reisverzekering

De verzekering die de financiële kosten dekt wanneer tijdens het reizen iets misgaat.

Tegenwoordig is een reisverzekering een noodzakelijk iets. We nemen tijdens vakanties meerdere waardevolle spullen mee en nemen tijdens vakanties grotere risico's zoals (extreme) sporten. Gewone verzekeringen zoals de zorgverzekering geven bijna geen voldoende dekking meer om de kosten te kunnen betalen mocht er onverhoopt iets misgaan. Daarbij komt nog dat een ongelukje in een klein hoekje zit.
Het is belangrijk om tijdens je reis een reisverzekering te hebben omdat er tijdens een reis veel mis kan gaan. Dit kan hoge kosten met zich meebrengen, zoals een langer verblijf of een vervroegde terugkeer. Deze kosten kunnen al snel oplopen tot enkele duizenden euro's.

Vergelijk reisverzekeringen
 

Dekking


Reisverzekeringen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk om voordat je op vakantie gaat goed te oriënteren wat je precies wilt verzekeren. Je zal zien dat als je zonder je goed voor te lichten op reis gaat, net datgene misgaat wat niet gedekt is. Je kan bijna alles laten verzekeren, het is alleen belangrijk dat je weet wat je wil verzekeren.

Wat kan allemaal gedekt worden door een reisverzekering?

- Ongevallen en ongelukken
- medische zorg
- geld (contant)
- rechtsbijstand
- sporten zoals skiën
- vervoer
- bagage

Wat moet ik allemaal verzekeren?


Dit ligt aan de persoonlijke situatie. Ga je met de auto op reis? Dan is het verstandig om een verzekering te nemen die dekking geeft voor pech onderweg en eventueel vervangend vervoer. Ga je op wintersport? Dan is een speciale wintersport dekking gewenst, om de kosten te bijvoorbeeld te dekken als je een ongeluk krijgt tijdens het skiën. Neem je veel geld mee? Dan is een dekking voor contant geld handig en neem je veel waardevolle spullen mee, dan is een bagage dekking een mogelijkheid. Maar let op! Niet alles is gedekt bij het afsluiten van een gewone reisverzekering. Je dient goed te controleren waar je precies voor verzekerd bent.
Sluit niet zomaar een reisverzekering af. Check de voorwaarden en de dekkingen!


Meer informatie over: kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering

Verschillen in reisverzekering


Er zijn veel reisverzekeringen op de markt. Dit heeft als gevolg dat premies behoorlijk kunnen verschillen van elkaar. Daarnaast lijkt de ene reisverzekering goedkoop terwijl deze maar weinig dekking geeft. Een andere verzekering kan juist weer een complete overbodige dekking geven. De volgende zaken kunne de premie beïnvloeden: het dekkingsgebied Europa of wereld dekking, hoogte van de dekking, hoogte van het eventueel eigen risico, de vakantieduur en wat voor soort reis je gaat afleggen. Om het je gemakkelijk te maken heeft Overstaploket.nl hiervoor een tool beschikbaar, die je helpt om de beste geschikte reisverzekering te selecteren.

Vragen over reisverzekeringen? Bezoek onze pagina veelgestelde vragen reisverzekering

Waar moet je precies opletten?


- Wat is de hoogte van het eigen risico?
- is het gezin volledig gedekt? Alle leeftijden van het gezin.
- Hoe vaak en hoelang ga je op reis? Het kan ook voordeliger zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.
- Opsporings en bergings acties dienen ruim voldoende gedekt te zijn. Volgens de consumentenbond minimaal 45000 euro.
- Controleer of medische kosten zijn gedekt door je aanvullende zorgverzekering. Is dit niet het geval dien je medische kosten bij te verzekeren.