Zorgverzekeringen

De verzekering die de financiële kosten dekt zodra je ziek wordt. De zorgverzekering, misschien wel de bekendste verzekering in Nederland.

Omdat het een verplichte verzekering is, waarmee je wordt geconfronteerd zodra je 18 jaar wordt. Voor sommige mensen een uitkomst, vanwege hun ziekte, voor anderen een dure aangelegenheid.

Toch is de zorgverzekering een belangrijk onderdeel in ons leven. Ziekte kondigt zich niet aan en zodra je ziek wordt kun je ervan uitgaan dat je je geen zorgen hoeft te maken over de kosten die de ziekte met zich meebrengt.

Toch staat de zorgverzekering al jaren onder druk. De regering kleed de zorg verzekering elk jaar verder uit, omdat de zorgkosten elk jaar stijgen. Wat het jaar ervoor nog vanzelfsprekend was met vergoedingen, kun je het jaar erop geen vergoeding meer krijgen.
Een onzekere factor voor mensen die afhankelijk zijn van de zorgverzekering en voor mensen die bijvoorbeeld gebruik maken van hulpmiddelen of medicijnen.


Vergelijk zorgverzekeraars

Autoverzekering

De auto, het makkelijkste vervoersmiddel om van a naar b te komen. Maar ook het vervoersmiddels waarbij een ongelukje in een klein hoekje zit, met vaak hoge kosten. Het is daarom van uit de overheid verplicht om dit voertuig te verzekeren.

Zodra je een auto koopt, moet je daarom gelijk een autoverzekering afsluiten. Er zijn drie typen autoverzekeringen, de WA verzekering, de WA+ en de allrisk autoverzekering. De WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering dekt alleen schade aan een ander voertuig. De WA+ verzekering, dekt schade aan een ander voertuig en schade aan je eigen voertuig wanneer je dit niet zelf veroorzaakt hebt, zoals een brand of stormschade. Bij de allrisk verzekering is alle schade gedekt.

De premie voor de autoverzekering wordt berekend aan de hand van een aantal gegevens. Het merk en de leeftijd van de auto, het aantal schadevrije jaren en de leeftijd van de eigenaar of bestuurder. Premies van autoverzekeringen lopen nogal uiteen, het loont dus om de autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.


Vergelijk autoverzekeringen

Woonverzekeringen

Op het moment dat je eigenaar wordt van een woonhuis of een huis gaat huren, is een woonverzekering de verzekering om schade om en rond het huis af te dekken. De woonverzekering bestaat uit een aantal onderdelen. De belangrijkste twee zijn de opstalverzekering en de inboedelverzekering.

De opstalverzekering sluit je af wanneer je een huis hebt gekocht of gaat kopen. De verzekering dekt het woonhuis en alles wat vast zit aan het woonhuis bijvoorbeeld de keuken en de badkamer. Deze verzekering is niet vanuit de overheid verplicht, maar omdat het gaat om een object van grote waarde, waar meestal ook een lening voor is afgesloten, is het wel verstandig om een opstalverzekering af te sluiten.
De inboedelverzekering dekt alles wat zich in het woonhuis bevindt. De dekking dekt je spullen zoals de televisie, je bankstel en je sierraden. Je bent verzekerd voor diefstal, brand en waterschade of als je per ongeluk iets van waarde in huis laat vallen.


Woonverzekeringen