TV kijken via tablet of smartphone

Providers vergelijken
Is een goedkope provider slechter dan een duurdere provider?
11 juli 2016
digitenne
Kpn gaat door met Digitenne
19 juli 2016
Providers vergelijken
Is een goedkope provider slechter dan een duurdere provider?
11 juli 2016
digitenne
Kpn gaat door met Digitenne
19 juli 2016
Toon alles

TV kijken via tablet of smartphone

tablet gebruik tv kijken

Kinderen en ouders kijken tv via tablet, laptop en televisie

Televisie kijken is voor veel mensen niet meer iets wat ze thuis op de bank doen. Liever lekker onderuit in bed bijvoorbeeld, in plaats van het lezen van een goed boek. Of bij mooi weer op het balkon, of in de tuin. Je hebt er zelfs niet eens meer een televisie voor nodig want je kan tegenwoordig televisie kijken op je smartphone of als je liever een groter beeld hebt, op je tablet of laptop. Gaan en staan waar jij wilt en gewoon naar je favoriete programma kijken.

 

Inloggen via een app

Zowel de conventionele providers als telekom bedrijven bieden online televisie kijken aan. Al zijn de mogelijkheden bij iedereen net even anders. Zo kan je bij de één middels je televisie abonnement inloggen. En heb je voor de ander een speciale app nodig. Als je buitenshuis televisie wilt kijken dan is het aan te raden om een wifi signaal te selecteren dat sterk genoeg is om het televisiesignaal via de app onbeperkt door te laten. Als het signaal te zwak is dan zal de verbinding haperen en kan het beeld ‘bevriezen’ en dat kan behoorlijk frustrerend werken. Ook de wifi hotspots die door het hele land te vinden zijn, waar je via je abonnement van je kabel provider op in kan loggen, kunnen nogal eens een beperkt signaal doorgeven. Het handigste is, als je bijvoorbeeld bij vrienden op bezoek bent, om het wachtwoord voor de wifi te vragen zodat je rechtstreeks op hun huisaansluiting via je app televisie kan kijken.

 

Pauzeren tijdens het kijken

KPN geeft via de Interactie Tv app (iTV) toegang tot de meest populaire en gangbare televisiezenders. Om de app te kunnen gebruiken heb je voor je Iphone of Ipad minimaal iOS 8 nodig. Als je altijd keurig op tijd de updates installeert dan heb je die. Voor gebruikers van Android is minimaal Android 4.0 3/4 vereist. Het handige van de iTV app is dat je tijdens het kijken de televisie uitzending kan pauzeren zonder ook maar iets te missen. De app staat het gebruik van Video on Demand niet toe.

 

Geen TV abonnement nodig

Heb je een abonnement bij Ziggo dan kun je gebruik maken van Horizon Go en heb je hiermee toegang tot maximaal 80 zenders, afhankelijk van het soort abonnement dat je hebt. De app is geschikt voor Iphone, Ipad en Android gebruikers. In tegenstelling tot iTV van KPN kun je met Horizon Go van Ziggo wel gebruik maken van video on Demand. Mobiele telefoon providers zoals, Telfort en Vodafone, bieden ook online televisie kijken aan. Bij Telfort heet dit Interactieve TV Online en bij Vodafone heet dit TV Anywhere. Beide providers doen dit middels een app voor Iphone, Ipad en Android gebruikers. Je hebt geen apart televisie abonnement nodig. Afhankelijk van het soort mobiele telefoon abonnement dat je hebt betaal je een paar euro per maand extra om van de online tv-app gebruik te kunnen maken.