Subsidie aanvragen duurzame apparaten zonneboiler, pelletkachel, warmtepomp

winter stad
Lagere energierekening door zachte winter
27 februari 2016
Welke alles-in-1 pakket past bij mij?
4 maart 2016
Toon alles

Subsidie aanvragen duurzame apparaten zonneboiler, pelletkachel, warmtepomp

zonneboiler

zonneboiler

Veel Nederlandse consumenten zoeken online naar informatie over subsidie aanvragen voor duurzame apparaten zoals zonnenboiler, pelletkachel, warmtepomp. Subsidie aanvragen voor duurzame apparaten is mogelijk voor zowel ondernemers als burgers die van plan zijn om eigen energie op te gaan wekken. De subsidie geldt voor apparaten zoals warmtepompen, zonneboilers en zelfs pelletkachels. In totaal maakt de overheid maar liefst 70 miljoen euro vrij dit jaar! Ben je benieuwd of jij ook gebruik kan maken van deze nieuwe subsidieregeling?

 

Meer duurzame warmte in de toekomst

Volgens minister Henk Kamp van Economische zaken gaat de energievoorziening in Nederland op de schop. Nu zijn nog steeds veel consumenten en bedrijven afhankelijk van gas als middel om warmte mee op te wekken. Dat gaat en moet veranderen. In de toekomst zal men veel meer met duurzame warmte worden verwarmd en dus veel minder door gas. Het belangrijkste doel is om minder afhankelijk te worden van vervuilende energiebronnen en om zodoende de Co-uitstoot terug te drinken. Maar naast dit streven levert het in de toekomst voor de consument ook financiële voordelen op. Zo worden energierekeningen in de toekomst mogelijk fors lager. Met de subsidieregeling die is uitgerold wil de Nederlandse Overheid de duurzame ontwikkeling alvast een forse impuls geven. Overstappen naar duurzame energie moet voor iedereen mogelijk zijn, aldus minister Henk Kamp.

 

Besparen met duurzame apparaten

Zoals we al schreven is deze subsidie geldig op diverse duurzame apparaten. Met een zonneboiler bijvoorbeeld kan men al flink veel energie besparen. Daarmee wordt namelijk de licht van de zon in warmte omgezet. Daarmee kan water worden verwarmd maar kunnen ook ruimtes worden verwarmd. Met een zonneboiler alleen al kan je jaarlijks tussen de 100 en 130 euro besparen. Terwijl de aanschaf de moeite loont, aangezien een zonneboiler al te koop is vanaf omstreeks 2000 euro. Voor de zonneboiler kan een huishouden een subsidie aanvragen van maar liefst 650 euro. Wel is het zo dat de hoogte afhankelijk is van het type boiler.

 

Warmtepomp

Met een warmtepomp kan men warmte onttrekken uit de bodem, het grondwater of uit de lucht. Deze warmte is geschikt voor het (voor)verwarmen van water maar ook van ruimtes. Met een warmtepomp kan een huishouden al zo’n 300 euro per jaar besparen! De overheid verstrekt hiervoor tot ongeveer 1500 euro aan subsidie. Ook hierbij is het weer zo dat de hoogte afhankelijk is van het type pomp.

 

Pelletkachel

Ook voor de pelletkachel kan men vanaf 2016 een subsidie aanvragen. In deze kachels worden houtpellets verbrand. Dit is van houtafval gemaakt dat onder hoge druk is samengeperst. Je kan daarmee woningen verwarmen. Pelletkachels zijn zeer efficiënt. Je kan er ongeveer 500 euro op jaarbasis mee besparen. Men kan tot 500 euro aan subsidie bij de overheid hiervoor aanvragen. Je moet rekening houden met een prijs van omstreeks 3000 tot 4000 euro voor een doorsnee pelletkachel.