Slimme thermostaat vergelijken: Nest, Toon, Anna 

slimme thermostaat
De slimme thermostaat handig?
19 februari 2016
winter stad
Lagere energierekening door zachte winter
27 februari 2016
slimme thermostaat
De slimme thermostaat handig?
19 februari 2016
winter stad
Lagere energierekening door zachte winter
27 februari 2016
Toon alles

Slimme thermostaat vergelijken: Nest, Toon, Anna 

slimme thermostaten

Anna, Toon & Nest

In dit blog gaan we samen met jou de slimme thermostaat vergelijken, namelijk die van Nest, Toon en Anna. Met een slimme thermostaat is het mogelijk om op afstand de temperatuur in je huis te regelen, efficiënter te stoken door de binnentemperatuur op de temperatuur buiten af te stellen en nog tal van andere mogelijkheden. Met een slimme thermostaat kan je besparen op de energiekosten. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om op meerdere manieren energie te besparen, bijvoorbeeld door je woning beter te isoleren of door gewoon de verwarming in huis 1 a 2 graden lager te zetten. Maar dankzij de ontwikkeling van de slimme thermostaat is het mogelijk om op ieder gewenst moment te controleren wat je energieverbruik is. Het komt erop neer dat je energierekening duidelijk is, je kan namelijk precies uitlezen hoeveel energie je verbruikt en wat de kosten daarvan zijn. Consumenten kunnen dankzij dat ingrijpen wanneer het noodzakelijk is. Hieronder vergelijken we 3 bekende slimme thermostaten met elkaar: Nest, Toon en Anna.

 

Slimme thermostaat vergelijken: Nest, Toon en Anna

Er zijn nogal veel verschillende slimme thermostaten met elk vaak hun eigen unieke mogelijkheden. Hieronder kom je erachter welke apparaten bij jouw wensen passen!

 

Thermostaat Anna:

Waarom zou je kiezen voor Anna? Deze slimme thermostaat is door een Nederlands bedrijf ontwikkeld, namelijk de Nederlandse Energie Maatschappij en deze maatschappij heeft dat samen in samenwerking met Plugwise gedaan. Het apparaat is rond vormgegeven en beschikt over een functie waarmee het zelflerend is. Je kan zelf voor manager spelen door allerlei diverse bespaarprofielen aan te maken. Maak bijvoorbeeld een profiel aan voor wanneer je op vakantie bent of eentje die perfect past bij je levensstijl in het weekend. Thermostaat Anna is een ideale slimme thermostaat voor degenen die veel willen maar toch niet al te veel geld willen uitgeven.

 

Thermostaat Toon:

Eneco is degene die dit apparaat heeft ontwikkeld. Toon is vierkant vormgegeven en beschikt tevens over een touchscreen. De thermostaat is ook te bedienen middels een app, dus via de smartphone of tablet. Ook dit apparaat beschikt over een zelflerende functie. Overigens meet het apparaat ook de energieopbrengst van zonnepanelen, indien aanwezig en is het compatibel met zogenoemde modulerende cv-ketels. In samenwerking met de slimme meter kan je het gasverbruik achterhalen. Een uitgebreide slimme thermostaat dus!

 

Thermostaat Nest

Eigenlijk is dit apparaat het beste van het beste. Tenminste, als je afgaat op de populariteit van deze slimme thermostaat. Dit ronde apparaat beschikt over een digitaal scherm. Gek genoeg beschikt Nest niet over de mogelijkheid om samen te werken met de zogenoemde OpenTherm-ketels. Wel kan met dit apparaat op airco en warmte bespaard worden. Voor klanten van Essent is het mogelijk om Nest aan te vragen.