Bij de overstap naar een nieuw sim only abonnement kun je een hoop geld besparen, door eerst heel goed alle aanbiedingen te vergelijken. Als je je huidige abonnement verlengt zonder eerst eens goed om je heen te kijken, kun je jezelf lelijk in de vingers snijden. Veel sim only providers passen namelijk regelmatig hun tarieven naar beneden aan en de meeste hebben ook regelmatig interessante aanbiedingen. En niet alleen de prijsvechters. Het kan dan ook heel voordelig uitpakken om telkens wanneer je contract afloopt, of dat nu na één of twee jaar is, over te stappen naar een andere provider. Dat kan je iedere contractperiode tientallen euro’s voordeel opleveren.

Waarom kiezen voor sim only?

Steeds meer mensen kiezen voor een sim only abonnement. Dat komt doordat smartphones steeds langer meegaan, meestal langer dan de twee jaar waarvoor je meestal een toestel abonnement afsluit. De meeste mensen hoeven dan ook niet zo nodig na twee jaar weer een nieuwe telefoon. En als je nog een tijdje met je huidige toestel kunt doen, is een sim only abonnement natuurlijk veel voordeliger. Je hoeft dan immers niet meer de maandelijkse aflossing van je smartphone te betalen.

Overstappen? Bekijk op je gemak alle aanbiedingen

Overweeg je om over te stappen van een toestel abonnement naar een sim only abonnement, of heb je nu al sim only, maar loopt je contract binnenkort af? Ga dan niet over één nacht ijs, maar vergelijk eerst op je gemak alle aanbiedingen. Je hebt de tijd, want overstappen kun je bij de meeste providers al twee maanden voor de einddatum van het contract. Dus loop je nu tegen een mooie aanbieding aan, dan kun je die direct afsluiten. Hij gaat dan in zodra je huidige abonnement afloopt. Maar je kunt ook nog rustig even wachten op een betere aanbieding.

Online vergelijken sim only aanbiedingen

Er zijn verschillende websites waarop je alle sim only aanbiedingen van de diverse providers kunt vergelijken. Deze worden dagelijks geüpdatet en zijn dus altijd actueel. Wanneer je voor jezelf weet hoeveel belminuten, sms’jes en data je wilt, hoef je dit alleen maar in te vullen. Bepaal dan nog welke looptijd je wilt, een maand, een jaar of twee jaar, en of je 3G of 4G internet wilt. Vervolgens krijg je in één oogopslag te zien welke aanbieding voor jou het gunstigste is. Andersom kan het ook: bepaal hoeveel geld je maximaal per maand kwijt wilt zijn aan je sim only abonnement en vergelijk bij welke provider je hiervoor de beste aanbieding krijgt.

Providers met of zonder eigen netwerk

Er zijn de laatste jaren een aantal zogenaamde prijsvechters bijgekomen op de mobiele telefoniemarkt, zoals Youfone, Ben, Simpel, Simyo en Hollandsnieuwe. Deze hebben geen eigen netwerk, maar dat wil niet zeggen dat ze daarom minder zijn dan de grote providers. Ze maken namelijk wel gebruik van de netwerken van één van de ‘grote jongens’. Dat betekent dat je als klant van één van deze prijsvechters gewoon op het netwerk van bijvoorbeeld KPN of Vodafone zit. Maar omdat ze geen eigen netwerk hoeven op te zetten en te onderhouden kunnen de prijsvechters vaak goedkopere abonnementen aanbieden.