Sim only goedkoop

Als je telefoon abonnement binnenkort afloopt is het aan te raden om nu alvast rond te gaan kijken voor een ander abonnement. Je kunt dan kiezen om weer een abonnement af te sluiten waarbij je een telefoon krijgt of je kiest voor een sim only. Het verschil tussen die twee is dat je met een sim only je huidige telefoon blijft gebruiken en met de ander ontvang je een nieuwe telefoon naar keuze. Die telefoon is natuurlijk niet gratis maar betaal je elke maand een stukje af en is onderdeel van je maandelijkse telefoonrekening. Een sim only is dan vele malen goedkoper.

 

Vergelijk op werkelijke maandlasten, niet op tijdelijke lokkertjes

Alle providers bieden een sim only aan. Om te kunnen bepalen welke de beste keus is moet je eerst voor jezelf bepalen wat jij belangrijk vindt. De providers bieden namelijk allemaal abonnementen aan die je zelf kan aanpassen en die ofwel veel belminuten heeft, ofwel juist meer data heeft. Zodra je voor jezelf goed in beeld hebt wat jou bel- en internet gedrag is kan je kijken welke provider daar de beste aanbieding voor heeft. Pas wel op dat je niet voor de eerste de beste goedkope aanbieding kiest want dat zijn vaak lokkertjes. Vergelijk op werkelijke maandlasten.

 

Aan de grens zijn KPN, Simy, Youfone het beste

Voor wat betreft het bereik en de snelheid van het intern in je sim only kunnen we tegenwoordig stellen dat alle netwerken op hetzelfde niveau zitten. KPN is met 4G wel het beste vertegenwoordigd, vooral in het binnenland. De andere providers lopen aardig in maar als je dicht tegen de grens aan woont kun je voor de zekerheid het beste voor KPN kiezen. Youfone, Simyo en Hi maken ook gebruik van het KPN netwerk dus die kan je dan ook kiezen.