Netwerken en providers

Nadat KPN in de negentig mobiel bellen lanceerde is er veel veranderd op het gebied van mobiele telefonie. Jaren later kwamen er de netwerken van T-mobile, Tele2  en Vodafone bij die lange tijd nodig hadden om een inhaalslag te halen. Van die twee nieuwe netwerken maken intussen providers efficiënt gebruik door hun klanten telefoon abonnementen aan te bieden. We kennen nu onder meer Hollands Nieuwe, Ben, Simpel en Simyo. Stuk voor stuk providers die gebruik maken van de netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile.

 

Landelijk overal goed bereik met alle netwerken

Je kon tot een jaar of twee geleden nog zeggen dat KPN het beste mobiele netwerk had van Nederland maar intussen is dat niet meer zo. De andere netwerken zijn nu net zo goed. Dat komt omdat overal in het land zendmasten en zend versterkers staan waardoor het signaal, voornamelijk nog 3G, door het gehele land even sterk is. Alleen aan de grenzen van ons land kan het mobiele signaal soms zwakker zijn. Dat komt omdat de netwerk beheerders de zendmasten meer het land in hebben staan omdat het niet nodig signaal over de grens te sturen.

 

4G internet

Wanneer het om mobiel telefoneren gaat zijn alle netwerken heel goed te noemen. Maar omdat we steeds meer met onze smartphone online zijn is het beter om te kijken welk netwerk het snelste is. Het allersnelste internet heb je met 4G. Alle netwerken werken met man en macht om dit 4G netwerk landelijk uit te rollen. KPN heeft die taak zo goed als afgerond waardoor je bijna overal 4G hebt. Tele2 is met ongeveer 75% dekkingsgraad wat trager. Vodafone en T-Mobile zitten allebei rond de 95% dus ook heel goed.