Twee jarige contracten vlak voor afloop verlengen

Als je een abonnement hebt waar een telefoon in zit dan zit je meestal aan contract van twee jaar vast. Het kan ook zijn dat je een eenjarig contract hebt maar dan heb je waarschijnlijk een aanbetaling gedaan. De meeste providers van deze abonnementen zullen je kort voordat het contract afloopt een nieuwe aanbieding doen waar je weer een telefoon bij ontvangt. Dat doen zij doorgaans twee maanden van te voren zodat je niet onverhoopt naar een concurrent overstapt. Als je dan meteen reageert en verlengt heb je dus voordat het afloopt alweer een nieuw contract en kan je niet bij hen weg.

 

Eerst rond kijken voordat je weer verlengd

Op het moment dat je een voorstel ontvangt van je huidige provider met daarin een nieuwe aanbieding is het verstandig iom niet meteen te reageren. Kijk eerst even om je heen wat andere providers aanbieden. Je moet er wel rekening mee houden dat je pas weg kan bij je huidige provider zodra je contract wekelijk is afgelopen en alle maandtermijnen zijn betaald. Je hebt dan ook even de tijd om je bij andere providers te oriënteren.

 

Sim only per maand opzegbaar en loopt vanzelf door

Een sim only is bij steeds meer providers per maand op te zeggen of te verlengen. Er zijn nog enkele providers die sim only voor een jaar aanbieden dus let goed op dat je niet per ongeluk aan een sim only voor een jaar vast zit want dat is dus niet nodig. Je kan in dat jaar namelijk niet weg. Een sim only die per maand is op te zeggen loopt net zo lang door tot je opzegt. Je kan elke maand dus weg en je kan elke maand je belminuten en data aanpassen.