Mobiel abonnement inclusief telefoon duur

Abonnementen voor mobiel telefoons duren doorgaans 2 jaar, soms 1 jaar als je het abonnement afsluit met een aanbetaling. Je ontvangt dan van de provider een gloednieuwe telefoon die je zelf mag uitzoeken. Dat is natuurlijk een spannende tijd want je kiest wel een telefoon uit waar je twee jaar lang mee rondloopt en je wil dan wel het beste model hebben. Die telefoon krijg je niet gratis van de provider, per maand betaal je de telefoon een stukje af. Dat is dan ook de reden dat je telefoonrekening elke maand zo hoog is.

 

Na afloop abonnement overstappen op sim only zonder nieuwe telefoon

Als de twee jaar om zijn kan je misschien niet wachten om weer een nieuwe telefoon uit te gaan zoeken, maar misschien is dat wel helemaal niet nodig omdat je mobiel nog in een uitstekende staat verkeert. Ben je nogal slordig dan is die kans wel erg klein maar als je die twee jaar je telefoon altijd keurig in een beschermende case hebt bewaard en er verder zorgvuldig mee om bent gegaan, dan is de kans erg groot dat die nog wel een jaar, of langer, mee kan gaan. Een prima moment om te kiezen voor een sim only abonnement.

 

Met sim only enkele tientjes per maand besparen

Je zegt tegen je provider dat die de nieuwe telefoon mag houden en dat je doorgaat met een sim only abonnement. Omdat je huidige telefoon is afbetaald en dus van jou is, hoef je de provider er niet meer voor te betalen. Je maandelijkse mobiele telefoonrekening daalt op dat moment enkele tientjes.  Je kiest vervolgens uit hoeveel bel- en sms minuten je wilt en hoeveel Mb je voor je huidige wilt hebben. Die kan je overigens elke maand aanpassen. Bel je ineens meer dan je dacht dan pas je gewoon je abonnement aan. Een sim only is dus heel flexibel en stukken goedkoper dan een abonnement met een nieuw mobiel toestel.