Telefoon bij abonnement niet gratis

Bij het nemen van een mobiel telefoonabonnement kun je kiezen uit verschillende opties. In de meeste gevallen zit er een nieuwe telefoon in het abonnement dat je afsluit. Maar die telefoon krijg je natuurlijk niet gratis, de kosten voor die telefoon zijn verwerkt in je maandelijkse telefoonrekening. Als na twee jaar dat abonnement is afgelopen krijg je vaak een nieuwe aanbieding van je provider, weer inclusief een telefoon. Maar die telefoon die je hebt is misschien nog wel in prima conditie en is een nieuw toestel dus niet nodig. Dat is een goed moment om een sim only abonnement te nemen.

 

Sim only flexibel en geld besparend

Je abonnement verlengen zonder daarbij een nieuwe telefoon te nemen scheelt je per maand een hoop geld. Geld dat je kan gebruiken voor het bellen en internetten. Het tweede voordeel is de flexibiliteit van een sim only abonnement. Je kan bij de meeste providers namelijk een sim only abonnement elk moment aanpassen aan je bel-en internet gedrag. Dat is ook een punt waar je veel geld kan besparen omdat je snel kan reageren als je bijvoorbeeld een periode tegemoet gaat waar je veel zal gaan bellen.

 

Van prepaid naar sim only

Het kan ook zijn dat je momenteel een prepaid hebt maar dat je graag een abonnement wilt hebben omdat je bijvoorbeeld regelmatig met je mobiel op internet wil zijn. Je kan dan je prepaid omzetten naar een sim only abonnement met bijvoorbeeld veel Mb of Gb data. Alle providers hebben hiervoor speciale abonnementen die je uiteindelijk veel geld kunnen besparen ten opzichte van prepaid internetten.

 

Zelf nieuwe telefoon kopen als die stuk gaat

Een sim only abonnement is dus in het geheel niet meer dan gebruik maken van een mobiele telefoon die volledig van je zelf is en simlock vrij is, en dat je alleen een abonnement afsluit voor een bepaald aantal bel / sms minuten en data voor internetten. Het nadeel van een sim only abonnement  kan zijn dat als je mobiel uiteindelijk een keer stuk gaat je zelf een nieuwe moet kopen. Maar dan kan je altijd kijken of je provider misschien je sim only abonnement wilt omzetten naar een abonnement met een nieuw toestel.